Mangel på it-regler skaber forvirring

LO opfordrer nu samtlige danske virksomheder til at formulere en it-politik.

Selvom mere end halvdelen af LO's medlemmer jævnligt skriver private mails i arbejdstiden er det kun 43 procent, der er ansat på en arbejdsplads, hvor der er formuleret en it-politik. I den offentlige sektor er det kun 26 pct. af FOA's medlemmer, der véd, at deres arbejdsplads har en it-politik. Det viser en undersøgelse, Zapera har foretaget for LO.

»Det efterlader lønmodtagerne i et helt uacceptabelt tomrum, hvor folk risikerer at blive fyret, fordi spillereglerne er uklare. For er det så i orden at skrive private mails? Hvor mange må man skrive? Er der ting man ikke må skrive osv.,« siger LO's næstformand Tine Aurvig-Huggenberger.

LO har netop fremlagt rapporten »Medarbejderen i den digitale verden«, der sætter fokus på de teknologiske muligheder for overvågning af medarbejderne. GPS i biler betyder at firmavogne kan følges overalt, og i mange vogne er der af sikkerhedshensyn installeret mikrofoner, så der kan lyttes med til samtalerne.

Tine Aurvig-Huggenberger mener at det er på høje tid, at alle virksomheder formulerer en it-politik og ikke mindst sørger for at udbrede kendskabet til den.

»Vi er bestemt ikke afvisende over for alle former for overvågning. Videoovervågning i fx banker og på posthuse kan skabe tryghed for den enkelte ansatte i forhold til risiko for røverier. Men det er helt afgørende, at samtlige danske virksomheder hurtigst muligt i samarbejde med medarbejderne formulerer en it-politik. Samtidig skal virksomhederne forpligtes til at sikre, at samtlige ansatte kender reglerne,« siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere