Bots er den største trussel mod it-sikkerheden

En bølge af automatiske bot-programmer er skyllet hen over nettet i det seneste år.

I løbet af det indeværende år er mere end 10.000 nye bot-programmer sendt ud på nettet. Det fortæller Panda Software Danmark. De såkaldte robotter eller bots betegnes som en af de mest produktive typer af skadelige kode i 2005. Der er tale om automatiserede orme eller trojanske heste, der installeres på computeren og forvandler den til en zombie.

Mange bots er ikke programmeret med et fast formål, men venter på fjernordrer fra programmøren. Bots kan eksempelvis bruges til at installere spyware på tusindvis af maskiner for at samle oplysninger om brugernes færden, som herefter kan sælges videre.

»Udviklerne af de ondsindede koder koncentrerer sig nu om at få et økonomisk udbytte, hvilket forklarer den enorme vækst af bots, da denne type malware er utrolig velegnet til dette formål. Tydeligvis handler det ikke om at skabe en omfattende epidemi som tiltrækker brugernes og mediernes opmærksomhed, men om at sikre sig at deres programmer i al stilhed infiltreres på computere, sådan at de kan lave skade i så lang tid som muligt,« siger Luis Corrons, som er leder af PandaLabs.

Bots spredes typisk ved at udnytte sårbarheder i browseren, der tillader automatisk download og afvikling af filer, når man besøger en hjemmeside.

Ifølge PandaLabs er det umuligt for producenterne af antivirus at holde trit med de mange nye bots. I stedet bør der anvendes en form for proaktiv teknologi, som holder øje med aktiviteten på systemet og reagerer, når der er mistanke om malware.

»Proaktive teknologier er gået fra at være en mulighed til nu at være en nødvendighed. De som ikke har dem løber, grundet den nuværende internetsituation, en seriøs risiko og vil altid være et skridt bagved producenterne af virus, som sørger for at udnytte de computere, der ikke har denne type beskyttelse endnu. Det handler ikke om at erstatte de nuværende antivirusteknologier - som stadig er den bedste løsning på kendte trusler - men om at skabe et ekstra lag af beskyttelse,« siger Luis Corrons.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere