TDC er håbløst gammeldags

Store teleselskaber som TDC og Deutsche Telecom driver deres forretning på en håbløst gammeldags måde. Det mener en international teleekspert.

Ifølge en internationalt anerkendt teleekspert har store teleselskaber som TDC og Deutsche Telecom snydt sig ind i det 21. århundrede ved hjælp af en forældet forretningsmodel. Det skriver IT-avisen ComON i dag.

»De fleste teleoperatører - specielt de store gamle selskaber - er kommet ind i det 21. århundrede ved at køre på det 20. århundredes model. De har måske ændret logoet, de har måske ændret måden de virker på udadtil. Men indadtil har de faktisk ikke ændret måden, de driver deres forretning på,« siger den tidligere British Telecom-topchef Keith Willetts, der er bestyrelsesformand for den globale telemesse TeleManagement Forum, som netop har været afholdt i Nice.

Telemarkedet er ekstremt konkurrencepræget og stiller krav om lynhurtig reaktionstid og minimale omkostninger. Problemet er bare, at selskabernes nuværende forretningsmodel stadig afspejler deres gyldne monopoldage, da de havde stor profit og kunne tage sig god tid med at iværksætte nye tiltag.

»Teleselskaberne vil ikke kunne overleve i det 21. århundrede med deres nuværende indstilling. De bliver nødt til fundamentalt at forandre måden at drive forretning på. Det er nødvendigt, at integrere it i forretningsmodellen i langt højere grad end tidligere,« siger Keith Willetts og fremhæver, at luftfartsindustrien håndterer mellem 40 og 50 procent af alle kundeforespørgsler via nettet, mens teleindustrien kun klarer mellem fire og fem procent via nettet.

Hos TDC forstår man godt kritikken fra den internationale ekspert.

»Vi er meget opmærksomme på processer og effektivitet. For eksempel ved vi godt, at leveringstiden er en udfordring - det fordrer noget grundigt forarbejde i nogle processer, og der er enormt meget it i det. Men man vender jo ikke en supertanker på 14 dage,« siger TDC's kommunikationsdirektør, Ulf Lund.

Keith Willetts mener dog, at der er lang vej hjem for de store teleselskaber.

»Problemet er, at teleselskaberne ikke har de nødvendige "back-office-operationer" på plads, så de kan håndtere kundernes henvendelser. De er meget manuelle og håbløst gammeldags i den måde, de arbejder på,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere