Artikel top billede

Forurener Microsoft den danske netstatistik?

Microsoft har fået lov til at trække Messenger og Hotmail ind på FDIMs topliste.

Den danske hitliste over de mest besøgte hjemmesider blev i går invaderet af to uventede gæster. Ind på top 10-listen trådte domænerne Windowslive.dk og live.messenger.dk. De to nykommere satte sig på pladser, der betyder, at domænerne angiveligt var blandt de allermest besøgte i landet. Men domænet live.messenger.dk er blot et parkeret domæne og Windowslive.dk henviser til siden, hvor man kan hente chat-klienten Messenger. En side der næppe har flere daglige besøgende end TV2 og Ekstra Bladet. For få timer siden forsvandt live.messenger.dk dog pludselig fra listen igen.

Har der været tidlige drillenisser i FDIMs statistikker?

»Der er en god forklaring på det. Det hænger sammen med, at vi er på vej til at måle Messenger og Hotmail på FDIM-listen. Det blev sat i gang i går, men implementeringen er nok gået lidt for stærkt. Derfor har vi pillet domænet af igen,« fortæller Peter Djurup, der er projektchef hos FDIM til ComON.

Allerede i morgen vil domænerne dog dukke op på listen igen. Denne gang med de rigtige navne. Nemlig Hotmail og Messenger. Dem har Microsoft fået lov at tilføje til listen.

»Vi har haft et ønske om at få Messenger og Hotmail med på listen, for at få et reelt billede af danskernes tidsforbrug på nettet. Og vores annoncører og mediebureauerne efterspørger hele tiden effektive værktøjer, så de kan på planlægge deres kampagner på tværs af platformene så godt som muligt, og det er vi selvfølgelig interesseret i at give dem,« siger Jens Storm Lernø, der er landechef for Microsofts netbaserede forbrugerprodukter.

Forurener statistikkerne
Microsoft scorer sig i forvejen mange sidevisninger fra de mange brugere, der aldrig ændrer startsiden på deres Explorer eller brugere af Messenger, der åbner siden ”Windows Live i Dag” ved logon. Derfor har flere stemmer hos Ekstra Bladet beklaget sig over, at Microsoft med krumspring skaffede sig endnu flere topplaceringer hos FDIM.
En af anklagerne lød, at Microsoft forurener statistikken ved at skabe hits via besøgende på Hotmail og Messenger.

Men så snart teknikken hos FDIM fungerer og overskrifterne er rettet til, så er der ikke noget fordækt ved, at Microsoft sætter sig på flere topplaceringer på FDIM-listen.

»Det er ikke noget, som vi har fundet på ”over night”, selv om det godt kunne tyde på det, når vi nu bliver nødt til at pille nogle af domænerne af igen. Men det er faktisk noget, som har været flere måneder undervejs. Vi vil gerne have dem med, fordi de er med til at fortælle danskernes reelle færden på nettet. I forhold til Messenger så kan man på længere sigt også forestille sig, at der kommer en decideret applikationsliste ved siden af hjemmeside-listen,« siger Peter Djurup hos FDIM.

Det ville dog ikke give mening at placere Messenger på en særskilt liste i øjeblikket, da der ikke findes mange andre applikationer. Men i fremtiden kunne for eksempel en netbaseret tjeneste som Microsofts Office-pakke også komme på en applikationsliste hos FDIM.

Peter Djurup fremhæver også, at det er flere år siden, at FDIM-forkortelsen ændrede betydning fra Foreningen af Danske Internet Medier til Foreningen af Danske Interaktive Medier. Derfor bør det ikke komme som en overraskelse, at FDIM spreder sig over andre hjemmesider end de nyhedsproducerende medier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere