Hemmeligt firma vil forgylde hjemmeside-ejere

Advarer om fuskerfirma.

Hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det også ofte tilfældet.

På det seneste har danske hjemmeside-ejere og webredaktører ellers modtaget et givtigt tilbud, som umiddelbart lyder som en god handel.

Et firma ved navn Promo-Wise tilbyder at indrykke bannerannoncer. I adressefeltet i den rundsendte mail kan man se, at Promo-Wise ikke er karrig med tilbudene, som både er sendt til smalle nichesites og domæner, der ikke har noget aktivt indhold. Firmaet tilbyder også at betale for indrykning af yderligere billeder, artikler og flash-spil.

Der er som udgangspunkt ikke noget suspekt i at ville indgå i partnerskaber, men det er bemærkelsesværdigt, at et ukendt firma velvilligt tilbyder annoncekroner til hjemmesider uden trafik - og betale forud. Ikke mindst fordi firmaet gør alt for at skjule sin egen identitet - der er hverken en adresse eller et telefonnummer. Og fordi firmanavn, ordlyd og koncept minder meget om et lignende tilbud fra tidligere i år.

Derfor bør man holde sig væk, mener sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS.

Han udtalte sig tidligere i år til EPN.dk vedrørende firmaet Promotion-Time. Firmaet tilbød også reklamekroner i bytte for tekstreklamer. Ifølge Peter Kruse er der ganske stor sandsynlighed for, at man giver spalteplads til it-kriminelle, der kan bruge annoncerne til at efterlade skadelig kode, som kan anvendes i større eller mindre angreb mod brugerne.

Og den samme bekymring har han nu.

»Der er ingen registrant oplysninger, ingen kontaktoplysninger på deres webside. Ja, ikke meget der tyder på et legitimt firma. Minder meget, rigtigt meget om samme banditter fra historien hos EPN,« siger Peter Kruse til ComON.

Han kan endda pege på, at Promo-wise.com deler serverplads med over 100 domæner af tvivlsom karakter.

Også på iværksætter forummet Amino er der enighed om, at Promo-Wise og lignende koncepter skal ignoreres.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere