Iværksætter vil slukke dine servere

Et nordjysk iværksætterfirma vil gøre det nemt at indføre grønne besparelser i it-afdelingen. Midlet er dynamisk tænd-og-sluk for server-parken.

Der bliver talt meget om grøn it i øjeblikket, men det kan være svært at gøre de grønne ambitioner konkrete. Det vil en lille dansk virksomhed nu lave om på med en softwareløsning til servermiljøer.

»Det er baseret på idéen om, at der er rigtig mange servere rundt omkring i verden, som kun bruges en del af dagen, mens de faktisk er tændt 24 timer i døgnet,« forklarer Ron Langballe fra Alpiron med base i Thisted.

Derfor har Alpiron udviklet et softwaresystem, der dynamisk overvåger belastningen på serverne, og kort sagt sørger for automatisk at tænde og slukke serverne, så perioder af over- og underkapacitet mindskes.

Alpiron lover desuden, at firmaet også kan slukke for selve arbejdsstationerne, når medarbejderne er gået hjem.

»Jeg ved godt, at det lyder meget simpelt, men det er simpelt. En server, der ikke er tændt, bruger ikke strøm!« siger Ron Langballe, der er medstifter af Alpiron.

Ron Langballe er især overbevist om, at rigtig mange servere rundt omkring i banker og specielt i kommunerne ikke udnyttes optimalt. Ifølge Langballe kan en konstant tændt kommunal serverpark sluge for flere hundrede tusinde kroner af strøm om året, og han anslår, at firmaets softwareløsning kan medføre besparelser på op til 50 procent, så han kan slet ikke se nogle årsager til ikke at springe i armene på Alpiron.

»Førsteprioriteten er selvfølgelig at spare nogle penge, men når et firma så får en forbedret miljøprofil med i købet, så skal man da være dum, hvis man ikke slår til,« siger Ron Langballe med et smil.

Han mener, at softwareløsningen er ideel i tre scenarier, der kan have en varierende belastning. Nemlig Citrix-miljøer med mange parallelle opgaver, på mailservere og på webservere.

Alpiron har i øjeblikket installeret sin løsning hos en dansk virksomhed med 45 servere, men tanken er, at programmet skal kunne styre op til 2000 servere per gruppe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere