En dansk telebruger gik forgæves, da han klagede til IT- og Telestyrelsen og siden til Teleklagenævnet over TDC's blokering af hans taletidskort på grund af chikane.
TDC har tidligere afvist at oprette et fastnetnummer til telebrugeren, og senere har TDC blokeret for telebrugerens mulighed for at ringe til specifikke numre fra sit taletidskort, som kunden havde hos en anden teleudbyder.
Blandt de blokerede numre var 70-numre, som typisk tilhører virksomheder, men der var også gratisnumre, der starter med tallet 80, blandt numrene.
Kunden klagede derfor over, at TDC overvågede og blokerede for numrene, da det efter hans opfattelse burde være ulovligt uden en dommerkendelse.
Ifølge TDC er kunden dog selv skyld i det.
»...(telebrugeren) benytter det offentlige telenet (ved hjælp af taletidskort, offentlige betalingstelefoner mm.) til intens og vedvarende chikane og hacking,« skrev TDC til IT- og Telestyrelsen tidligere i år.
Så Teleklagenævnet afviste hans klage; dog uden at tage stilling til hans påstand.
»Vi kan se, at det lægger uden for vores område, og så kan vi ikke behandle klagen,« forklarer sekretariatsleder Helle Röd fra Teleklagenævnet.
Som ganske almindelig slutbruger kan kunden nemlig ikke automatisk klage til Teleklagenævnet, der normalt behandler sager om TDC's forsyningspligt - i stedet for skulle kunden have fået sit eget teleselskab til at klage.
TDC afviser i øvrigt, at selskabet ulovligt aflyttede den utilfredse telebruger. TDC har en generel aflytning at telenettet og reagerer for eksempel på store mængder trafik.
»Det er ved denne generelle overvågning af nettet, at TDC løbende bliver opmærksom på, fra hvilke forbindelser telebrugeren fortsætter sine aktiviteter,« hævdede TDC overfor IT- og Telestyrelsen.