Dansk landbrug og fødevareindustri kan opnå en position som europæisk eksperimentarium, hvis informations- og kommunikationsteknologi (IKT) i højere grad bruges i produkt- og procesudviklingen.
Fødevare-industrien vil kunne lave bedre og mere sikre fødevarer til forbrugerne, mens IKK-sektoren vil få en hel række nye kunder, der producerer fødevarer.
Det fastslår et teknologisk fremsyn om »IKT fra jord til bord«, som giver anbefalinger til, hvordan Danmarks styrkeposition inden for jordbrugs- og fødevareerhvervene kan fastholdes og udbygges i de kommende år.
»Et tættere samarbejde om forskning og udvikling mellem to af Danmarks tungeste eksporterhverv, IKT og fødevarer, rummer store muligheder. Med mere ny teknologi i virksomhedernes forskning og udvikling kan vores fødevaresektor bevare førertrøjen,« siger videnskabsminister Helge Sander.
Det teknologiske fremsyn præsenteres og debatteres på konferencen "Bacon Bytes" i Århus onsdag den 25. januar.