Blandt de 25.000 kunder hos Elselskabet Ringkøbing Amts Højspænding er det så forsvindende lidt interesse for fiberoptisk internetforbindelser, at selskabet nu har besluttet at trække sig helt ud af det regionale samarbejde i MidtVest Bredbånd A/S.
De seks resterende firmaer, der udgør MidtVest Bredbånd fortsætter samarbejdet.
RAH's direktør beskriver afskeden således:
»Vi er nok knapt så tålmodige, som de øvrige ejere. Men vi bakker fuldt op omkring deres beslutninger,« siger direktør Niels Kristensen i en fælles udmelding.
Til ComON uddyber han begrundelsen.
»Der har været en meget lille interesse for fiber i vores område. I nogle områder så lille, at den nærmest er lig nul,« siger Niels Kristensen.
I siger, at I bakker op om MidtVest Bredbånds beslutninger. Hvorfor vil I så ikke være med længere?
»Vi tror på, at fibernet på sigt er det rigtige valg. Men vi er jo ikke interesserede i at kaste flere penge efter det, når der ikke er nogen lokal interesse for det,« siger RAH's direktør.
Vi fortsætter
RAH's farvel kommer i forlængelse af, at MidtVest Bredbånd har haft ekstra ekstraordinær generalforsamling. Her blev det besluttet, at nedskrive selskabets anlægsaktiver med 261 millioner kroner.
Samtidig blev gæld for 62 millioner kroner konverteret til indskudskapital og yderligere 80 millioner kroner blev skudt ind i fiberprojektet.
Men den manøvre ville RAH altså ikke bakke op om.
Ifølge MidtVest Bredbånds bestyrelsesformand skyldes de økonomiske indsprøjtninger, at fibereventyret ikke går så gnidningsløst som planlagt.
»Udrulningen af fiberbredbånd går langsommere end forventet. Samtidig er konkurrencen på markedet skærpet markant, hvilket presser priserne stadig længere ned. Med tilpasningerne styrker vi MidtVest Bredbånds muligheder i markedet,« siger bestyrelsesformand for MidtVest Bredbånd A/S, Flemming Poulsen.
Det hårdere konkurrence har også betydet, at man vil have flere kunder med, før der investeres i et område.
Ifølge direktøren vil RAH's ikke få nogen betydning for det videre forløb. MidtVest Bredbånd lover, at der på sigt også vil blive investeret i fiberudrulning i det udmeldte elselskabs forsyningsområde.
Men efter udmeldingen er det ikke usandsynligt, at interesserede borgerne i Ringkøbing kommer bagerst i køen.
I dag har MidtVest Bredbånd gravet fiber frem til 40.000 husstande i Midt- og Vestjylland. 11.000 har tilsluttet sig som kunder. Firmaet angiver sin markedsandel til 27 procent i nogle områder.
De resterende elselskaber er:
- Thy-Mors Energi
- Thy Højspændingsværk
- NOE
- Ikast El- og Varmeværk
- Midtjyllands Elektricitetsforsynings Selskab, MES
- Grindsted El- og Varmeværk