Digitale billeder bliver intelligente

I fremtiden vil digitale fotografier indeholder mange slags data om motivet, mener Xerox, der forsker i intelligente billeder.

Xerox forudsiger at digitale billeder om nogle få år vil indeholde meget mere end blot billeddata. F.eks. vil et billede af en fugl bestå af andet end blot selve motivet. Det vil også komme til at indeholde alle data om fuglen - dens sang, parringsadfærd og foretrukne føde. Dette kaldes for »ubiquitous imaging« - dvs. intelligente eller »videnbærende« billeder. Xerox forventer, at fremtiden vil give os billeder, hvor billedfilen, motivet og alle informationer relateret til begge smelter sammen.

»Det, vi forstår ved et billede, forandrer sig. Jeg tror ikke, at automatisering i fremtiden vil blive styret af systemer, som dem vi har i dag, men derimod af billeder med indlejrede informationer, modeller mv.,« siger Siddhartha Dalal, leder af Xerox' Imaging and Services Technology Centre.

»Der er utroligt mange forskellige medier, som kan vise og transmittere billeder, men inden for de næste 20 år vil et billede blive vigtigere end det medie, der bærer og behandler det. Billedet vil indeholde data, så det selv kan tilpasse sig det medie, det skal vises på - lige fra mobiltelefonen til storskærmen,« siger han.

Mange andre funktioner vil også blive indlejret i billedet, f.eks. muligheden for at skifte mellem sort/hvid og farver, forudsiger Xerox.

Forskerne forventer, at den næste generation af digitale farvebilleder vil komme til at omfatte nye aspekter af spektrale, rumlige og goniometriske effekter (målinger af vinkelmæssige effekter så som glans). Industrien kommer til at fokusere mere på menneskets opfattelse af farver, systemtænkning og intuitive grænseflader mellem mennesker og computere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere