SCO halverer sin omsætning

De seneste regnskabstal fra SCO viser at omsætningen er halveret i det sidste år. En ny aftale med SCO's advokater skal lægge låg på selskabets juridiske udgifter.

SCO kender allerede nu den endelige regning for sit juridiske felttog mod IBM og resten af Linux-verden. Regningen lyder på 31 millioner dollar. En aftale med selskabets advokater betyder, at regningen uanset sagens omfang ikke bliver højere end dette beløb. Til gengæld skal advokatfirmaet have mellem 20 og 31 pct. af pengene, hvis sagen slutter med et forlig.

Den nye aftale blev offentliggjort i går sammen med SCO's resultat for regnskabsårets tredje kvartal (maj-juni), som viser at selskabet har halveret sin omsætning i forhold til sidste år fra 20,1 millioner dollar til 11,2 millioner dollar. Sammenlignet med det foregående kvartal er der dog tale om en stigning på en million dollar.

Af de 15 millioner dollar, som retssagerne hidtil har kostet SCO, er halvdelen blevet brugt i det sidste kvartal. De juridiske udgifter på 7,3 millioner dollar er dermed en af hovedgrundene til, at SCO sluttede kvartalet med et tab på 7,4 millioner dollar.

SCO har stadig en kontantbeholdning på 43 millioner dollar - og aftalen med advokaterne betyder, at firmaet er sikker på at komme ud af retssagerne med mindst 12 millioner dollar i kassen. Men der er stadig risiko for, at SCO kan blive dømt til at betale erstatning til IBM.

I mellemtiden er SCO's værdi efterhånden faldet så drastisk, at den adm. direktør Darl McBride er bekymret for en fjendtlig optagelse. For et beløb på mellem 100 og 200 millioner dollar kunne IBM eller en anden rival opkøbe alle selskabets aktier og dermed afslutte alle juridiske stridigheder en gang for alle.

»Med aktiekursen på det nuværende niveau er det bekymrende, at nogen kunne finde på at handle opportunistisk. Hvad skal forhindre IBM eller andre i at komme ind og overtage SCO for en meget lavere pris end de krav, der er på bordet,« sagde Darl McBride under fremlæggelsen af det seneste regnskab.

SCO's bestyrelse har netop godkendt en ny aktionær-plan, som skal gøre sværere at gennemføre en fjendtlig overtagelse af selskabet, selvom McBride bedyrer, at ingen forsøg er igang lige nu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere