Dansk tele-rigmand taber alt i Rusland

Den danske forretningsmand Jeffrey Galmond har fået et økonomisk drag over nakken i sin stræben efter magten i det russiske mobilselskab Megafon.

Den danske advokat og forretningsmand, Jeffrey Galmond, har forsøgt at overbevise alle om, at han er den ultimative ejer af investeringsselskabet IPOC i Bermuda, som ejer aktier for 15 milliarder kroner i adskillige russiske teleselskaber.

Men nu har en domstol i Zürich afgjort, at danskeren ikke er den ultimative ejer af investeringsselskabet IPOC. Kontrollen går derimod til den russiske teleminister, Leonid Reiman, en god ven af danske advokat.

Retten i Zürich mener, at den russiske teleminister i 2001 og 2002 har misbrugt sin magt og givet fordele til teleselskaber i Rusland. Selskaber han selv har været økonomisk involveret i. Den russiske teleminister Leonid Reiman er desuden en god ven af Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Sagen handler om ejerforholdet af en aktiepost på 25 procent i det russiske mobilselskab Megafon. IPOC mente at have forkøbsret på aktieposten, da ejeren, LV Finance, skulle sælge den fra. Men i 2003 blev aktieposten solgt til Ruslands sjetterigeste mand, Mikhail Fridman.

Efter flere retssager, slår domstolen i Schweiz nu fast, at IPOC ikke blev snydt, da Mikhail Fridman købte aktieposten foran IPOC.

Danske Jeffrey Galmond nægter, at han er stråmand for den russiske teleminister, og er chokeret over afgørelsen i Zürich.

»Vi er overraskede over dagens afgørelse men faste i vores beslutning om, at vi vil forfølge vores rettigheder, og vi vil appellere afgørelsen, hvis nødvendigt. Vi ser også på, hvilken skade vores omdømme har lidt efter denne afgørelse og holder alle vores juridiske muligheder for at forfølge dem åbne,« siger Jeffrey Galmond ifølge Børsen.

Den russiske rigmand, Mikhail Fridman, har gennem sit forretningsimperium Alfa Group købt de 25 procent af aktierne i Megafon, og har under hele tiden påstået, at danskeren var stråmand for den russiske teleminister Leonid Fridman. Han hævder også, at de to har snydt den russiske stat for milliarder af kroner i forbindelse med privatiseringen af den russiske teleindustri i begyndelsen af 1990erne.

Afgørelsen fra retten i Zürich har dog ingen strafferetlig afgørelse, da der er tale om privat voldgiftsret. I en tidligere afgørelse i sagen fik danskeren ellers et delvist medhold i, at han var ejer af en del af de 25 procent af aktieposten i Megafon.

Jefrfrey Galmond mener, at retten har lyttet til Mikhail Friedmans beskyldninger.

»Vi er skuffede over Alfas kampagne om at jagte og svine os til. De er kommet frem med en række beskyldninger mod os, men det er sket, fordi de selv har været i stand til at opbygge et sammenhængende forsvar for deres svindelnummer,« siger Galmond.




IT-JOB

Sparekassen Danmark

Systemudvikler

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere