Antallet af fiberforbindelser fordoblet på 6 måneder

36 ud af hundrede danskere har et bredbåndsabonnement og flere og flere vælger fiber. Markedet er ved at være mættet, så nu begynder udbyderne at rette fokus på hastighed og pris.

Udbredelsen af bredbånd i Danmark stiger fortsat, og særligt bemærkelsesværdigt er antallet af fiberforbindelser, som er fordoblet på et halvt år. Det fremgår af IT- og Telestyrelsens netop offentliggjorte Telestatistik for 2. halvår 2007.

Der er nu over 1,9 millioner bredbåndsforbindelser i Danmark - hvilket svarer til at 36 ud af hver 100 danskere fra spædbarn til olding har et bredbåndsabonnement.

Dette er i følge den seneste rapport fra EU-kommissionen EU's højeste bredbåndsudbredelse.

"Den fine placering i EU-kommissionens rapport viser, at Danmark fortsat er i spidsen hvad angår bredbånd. Den faldende vækst på bredbåndsmarkedet viser dog, at næsten alle de danskere, der for øjeblikket ønsker en bredbåndsforbindelse, er ved at have anskaffet sig en - og det er derfor relevant at fokusere på andet end blot en høj udbredelse af bredbånd. Vi ser blandt andet endnu lavere priser og højere hastigheder som en stor udfordring i de kommende år", udtaler direktør for IT- og Telestyrelsen Jørgen Abild Andersen.

"Men derudover skal vi nok også til at se på nogle af de øvrige faktorer, som kan være med til at påvirke borgernes anvendelse af bredbånd. Det drejer sig ikke mindst om attraktivt indhold. Samtidig er det vigtigt, at sikkerheden er høj, så brugerne har tillid til at bruge nettet, og i øvrigt kompetencer til at kunne nyde fuld fordel af de digitale muligheder", uddyber direktøren.

Selvom det stadig er ADSL-forbindelserne, der står for den største vækst på bredbåndsmarkedet, så er der for alvor ved at komme skred i fiber-opkoblingerne. Antallet af fiberforbindelser er således fordoblet på et halvt år - og fiber er den bredbåndsteknologi, som står for den næststørste del af bredbåndsvæksten.

"Det er glædeligt at se, at nye bredbåndsteknologier som fiber begynder at vinde indpas på markedet«, Jørgen Abild Andersen og tilføjer, at han også forudser et gennembrud for mobilt bredbånd de kommende år.

IT- og Telestyrelsens nye halvårsstatistik over udviklingen i hastighederne på de danske bredbåndsforbindelser viser, at hastighederne fortsætter med at stige. To tredjedele af alle bredbåndsforbindelser havde ved udgangen af 2007 en downstreamkapacitet (modtagehastighed) på mindst 2 Mbit/s mod kun lidt over halvdelen af alle bredbåndsforbindelser et halvt år før.

Også upstreamkapaciteten (sendehastighed) er på vej op ad. Over halvdelen af alle bredbåndsforbindelser havde ved udgangen af 2007 en upstreamkapacitet på mindst 512 kbit/s mod kun lidt over 40 procent et halvt år før. Dog har 30 procent af alle bredbåndsforbindelser stadig en upstreamkapacitet under 144 kbit/s.

Læs mere om disse og andre udviklingstendenser på det danske telemarked i IT- og Telestyrelsens telestatistik for 2. halvår 2007, der netop i dag er offentliggjort her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere