Briter beskatter bredbånd

Der bliver ikke indført 3 strikes i England. Til gengæld vil landet indføre en særlig afgift på bredbånd, og brugerne skal også frem over modtage advarsler, hvis de downloader ulovligt materiale.

En storstilet rapport om Englands digitale fremtid, som teleminister Lord Carter offentliggjorde i går, slår til lyd for advarelsbreve - såkaldte nastygrams - som middel mod piratkopiering på nettet.

Det fik nyhedstjenesten The Register til at bemærke, at det nu nok snart bliver lige så almindelig at modtage nastygrams som reklamer og junkmail, og at der snart bliver brug for en udvidelse til papirgenanvendelessystemet, så man kan komme af med sine bunker af breve.

Nyhedstjenesten mener nemlig, at det er tomme trusler, der ligger i de forventede mange breve, eftersom der ikke er nogen sanktioner for fildelingen indbyget i den foreslåede model.

England vil ikke indføre 3 strikes eller tilsvarende straffe-foranstaltninger. Og en tidligere frivillig ordning mellem britiske internetudbydere og rettighedshavere om et advarsels-system blev erklæret for en fiasko af rettighedshavere så sent som i sidste uge.

Brugen af "nastygrams" er dog ikke det eneste konkrete skridt mod piratkopiering på nettet, som teleministeren vil have sat i værk. Hans plan indebærer også, at internetudbyderen skal lave løbende overvågning af deres kunders trafik - og de skal udlevere detaljer om de af deres kunder, som er særligt aktive med fildeling af ulovligt materiale.

Oplysningerne skal fremsendes til de relevante rettighedshavere, som herefter tænkes at kunne anlægge erstatningssager mod synderne.
Det tredje skridt, som foreslås i rapporten, er formentlig det mest kontroversielle.

Teleministeren vil nemlig have indført en særlig afgift på bredbånd. De penge, der kommer ind på afgiften, skal bruges til at finansiere driften af en nyt halv-offentlig instans, hvis formål bliver at udtænke nye ideer til hvordan copyright kan håndhæves på internettet.

Den nye instans, der får titlen "Rights Agency", skal blandt andet hjælpe med at bringe musik- og internet-branchen sammen, og komme med nye ideer til lovlige anvendelse af copyrightet musik.

Lord Carters rapport var af mange ventet at ville indeholde mere konkrete forslag til lovindgreb mod piratkopiering - blandt andet en form for 3 strikes, hvor krænkere efter gentagne advarsler får kappet deres internetforbindelse. Men allerede i sidste uge meldte den britiske regering ud, at 3 strikes som sanktion mod fildeling er ude af proportion med alvoren af overtrædelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere