Trend Micro ser stærk vækst i webbaserede trusler

De webbaserede trusler kommer til at dominere i 2007, forudsiger Trend Micro.

2006 blev året, hvor mængden af malware voksede, mens botnets blev hackerens bedste ven. Sådan lyder konklusionen i den nye »Threat Report and 2007 Forecast« fra Trend Micro. Det forudsiges at antallet af webbaserede trusler, dvs. trusler, som spreder sig via World Wide Web, vil stige i 2007. Folkene bag angrebene udnytter i stigende grad offentligt tilgængelige sociale netværk på internettet til at skjule deres malware, som bliver downloadet af brugere, der uden at vide det udsætter deres maskiner for angreb.

Trend Micro fortæller at profit stadig er det primære motiv bag flertallet af truslerne. Grupper af hackere, spyware- og malware-programmører har slået sig sammen for at tjene penge ved at udnytte både privatpersoner og virksomheder.

»Computerkriminaliteten er blevet organiseret og drives ikke længere af enkeltpersoner. Profit er hovedmotivet, og vores research viser, at angrebene er gået fra at være hurtige og omfattende til at være langt mere subtile og rettet imod meget specifikke grupper. De usynlige trusler på nettet vokser, og brugerne skal være endnu mere forsigtige end tidligere, når de downloader og installerer programmer, fordi truslerne bliver stadig mere avancerede i forsøget på at stjæle data og penge fra virksomheder og private,« siger Jamz Yaneza, senioranalytiker hos Trend Micro.

Rapporten konkluderer at antallet af digitale trusler er steget med 163 pct. fra december 2005 til december 2006. Bots er blevet langt mere populære. Trend Micro har registreret en stigning på 15 pct. siden december sidste år og har observeret mere end 140.000 bots hver måned.

Samtidig er de store virusangreb forsvundet og blevet erstattet af mindre og mere fokuserede angreb, som var rettet imod specifikke grupper og regioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere