Stenrig komiker overvejer køb af KMD

Komikeren Finn Nørbygaard kan blive medejer af den kommunale it-gigant KMD, hvis investeringsselskabet, som han ejer sammen med Asger Jensby, får held med sine planer. Ifølge Jensby vil parterne gerne købe KMD, hvis blot overtagelsen kan ske i samarbejde med andre investorer.

Investeringsfirmaet JMI Invest, der har gjort ejerne Finn Nørbygaard og Asger Jensby til mangemillionærer, er blandt de investorer, der har kig på it-selskabet KMD.

I går kom JMI på banen som potentiel køber til den kommunale it-forhandler.

»Det er sjældent, at der kommer en virksomhed af den kaliber til salg,« siger JMI-direktøren Asger Jensby.

I forvejen ejer JMI selskaber som Fullrate, IT Factory og Digital House.

KMD skal ifølge ejerne - det vil sige kommunerne - sættes til salg, hvis hovedpartens af omsætningen kommer fra private virksomheder.

Ifølge Jensby er det især KMDs stærke kundekreds indenfor den offentlige sektor, som han finder interessant. Han fortæller, at hans baggrund som tidligere CSC-direktør har givet ham en interesse for og en stor viden om den offentlige sektor.

KMD passer dog ikke ind i Jensbys investorselskab JMI Invests porteføjle af SMB virksomheder. Det er en af grundene til, at han ikke er interesseret i at investere i KMD alene. Men i samarbejde med en eller flere andre investorer mener han, at han har mere at tilbyde KMD end blot penge.

»Jeg har en masse tanker om og ideer til, hvordan KMD kan blive endnu bedre,« siger Jensby og henviser til, at hans tid hos CSC har givet ham en stor viden om at drive virksomheder af den størrelse.

Han ser derfor sig selv med en aktiv rolle i KMD, enten som en del af bestyrelsen eller en arbejdsgruppe.

Han vil ikke komme nærmere ind på konkrete ideer, men nævner, at han mener, at KMD vil kunne udbytte stort af at begynde at vidensdele med udlandet, ligesom de gjorde i CSC.

»KMD behøver ikke finde på alting selv her i Danmark. Hvis de var en del af en international familie, kunne de drage fordel af at vidensdele med lignende virksomheder,« siger Jensby.

Han ser det ikke som en mulighed, at fusionere KMD med en anden dansk virksomhed, da konkurrencestyrelsen næppe vil tillade en sammenlægning. Samtidig ser han det heller ikke som en mulighed at fusionere med en udenlandsk virksomhed, da KMDs produkter ikke egner sig til eksport.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere