Elkunder begejstrede over bredbåndsundersøgelse

Undersøgelsen af elselskabernes milliardinvesteringer i bredbånd hilses velkommen af foreningen af de mest energislugende danske virksomheder.

Den undersøgelse af landets elselskaber og deres milliardinvesteringer i bredbånd, som økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen nu har sat to myndigheder til at foretage, modtages med begejstring af de største af elselskabernes kunder.

»En sådan undersøgelse hilser vi velkommen,« siger formanden for Foreningen for Slutbrugere af Energi, Peter M. Nielsen til IT-avisen ComON.

Foreningen tæller 35 af landets mest energiforbrugende virksomheder, og har tidligere i utvetydige vendinger givet udtryk for, at elselskaberne skal holde sig langt væk fra bredbåndet.

»Det skal de ganske enkelt holde sig fra, for de har ikke forstand på det,« sagde Peter M. Nielsen i august til ComON.

Og foreningen, der blandt andet tæller Danisco, Carlsberg og Arla, er ikke blevet venligere stemt over for elselskabernes milliardplaner.

»Vi er bange for at elkunderne kommer til at betale regningen for bredbåndseventyret. Selv om det ligger i et adskilt selskab, så er det stadig inden for samme koncern, og dermed er der en risiko for at ydelser ikke værdisættes rigtigt,« siger Peter M. Nielsen og peger som eksempel på den pris som bredbåndsselskabet skal betale til elselskabet for at få gravet et hul til at kunne lægge fiberkabler ned i.

»Hvis elselskabet alligevel skal grave et hul, så er det spørgsmålet om bredbåndsselskabet betaler den reelle pris for at få nedgravet sine kabler,« siger Peter M. Nielsen.

Konkurrencestyrelsen og Energitilsynet er nu ved at udforme kommissoriet for undersøgelsen, som forventes at være afsluttet i løbet af foråret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere