Derfor blev Yahoo ikke Google

En sen nat i august i år sammenfattede en fordrukken datter i Las Vegas historien om Yahoo og Google i en eneste forræderisk sætning.

Sent en nat i august i år blev historien om Yahoo og Google sammenfattet i en simpel sætning uden for Ceasars Palace i Las Vegas af en fordrukken datter, der ikke forstod forræderiet i sine ord.

Dørmanden ville ikke lade den fordrukne kvinde komme ind på natklubben. I et hidsigt raseri slog hun ham i hovedet og råbte:

»Ved du overhovedet, hvem jeg er! "Google mig" din idiot«.

Kvinden var Courtenay Semel. Datter af Terry Semel. Manden der kunne have gjort, at vi levede på Yahoo Earth.

I stedet reducerede han med en eneste beslutning Yahoo til en ældre bror, der stiltiende må se til, mens lillebroren Google fik alle de gode gener og vandrer fra succes til succes i stadig stigende dominans af hverdagslivet i 00'erne.

Faktisk var vi kun to sølle milliarder dollars fra at leve i Yahoos verden. Efter tvillingetårnene i 2001 hev verdens it-aktier med sig i faldet, hentede Yahoos Jerry Yang, der blot måneder inden havde været på toppen af verden som bobbeløkonomiens hersker, Terry Semel ind som ny ceo.

Terry Semel anede intet om computere og søgemaskiner, men han havde en lang succesrig karriere bag sig i Hollywood, hvor han kom fra toppen af Warner Brothers. En af hans første handlinger hos Yahoo kunne have ændret ikke bare Yahoos historie, men selve den del af verdenshistorien, vi lever i netop nu.

Under en middag med Larry Page og Sergey Brin bød Terry Semel en milliard dollars for deres firma Google, der endnu ikke var børsnoteret. De afslog og krævede tre milliarder. Semels rådgivere, der i forvejen havde gjort ham opmærksom på Google, hviskede, at Google formentlig var fem milliarder værd. Men Terry Semel afslog handlen. Tre milliarder var for dyrt. To år efter gik Google på børsen med en værdi på 23 milliarder dollars. I dag er Google 186 milliarder dollars værd, mens Yahoo vurderes til under 20 milliarder.

Netop nu befinder Yahoo sig i kaos. Stifteren Jerry Yang overtog topposten fra Terry Semel sidste år og er netop trådt tilbage. I løbet af det år er aftaler med Microsoft og Google brudt sammen til aktionærenes store utilfredshed. I dag koster aktierne 63 procent mindre end Microsoft tilbød i et bud på firmaet i februar inden finanskrisen. I næste måned må 1500 medarbejdere forlade 90'ernes største internetsucces. Analytikere spekulerer i om der overhovedet findes et Yahoo mere i en nær fremtid, eller om det er blevet opslugt at større firmaer som Microsoft.

I dag vurderer Terry Semel selv beslutningen om at sige nej til Google som sin største fejl. En fejl som hans fordrukne datter sammenfattede i ordene »"Google mig" din idiot!"«.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere