Harddisk-kryptering holder ikke på dine hemmeligheder

Kryptering på harddisken skal beskytte dine data mod at falde i hænderne på fremmede, men forskere har nu vist, at nøglerne kan hentes fra computerens hukommelse.

Hvis din computer bliver stjålet, er det forholdsvis let for tyven at skaffe sig adgang til alle dine data på harddisken - også selvom filerne er krypterede. Forskere fra det amerikanske Princeton University har demonstreret, hvordan krypteringsnøglerne kan hentes ud af computerens arbejdshukommelse selv længe efter maskinen er slukket.

I modsætning til den almindelige opfattelse forsvinder indholdet i RAM ikke automatisk, når man slukker for strømmen. Indholdet forsvinder gradvist og der kan gå flere minutter, før alle data er væk.

Og forskerne har vist, at hukommelsen kan holdes "frisk" ved at køle dem - dermed kan indholdet rekonstrueres mange minutter efter, maskinen er lukket ned. I det mest ekstreme eksempel med flydende kvælstof kan indholdet bevares i flere dage.

Det har stor betydning for programmer som Microsofts Bitlocker til Vista, hvor krypteringsnøglerne til harddisken ligger i hukommelsen.

En datatyv kan enten boote fra en ekstern disk eller sætte hukommelses-modulerne over i en anden maskine, hvor indholdet kan udlæses med specielle programmer. Og når først tyven har fået i nøglerne, er der fri bane til at læse harddiskens krypterede filer.

På forskernes hjemmeside findes en detaljeret beskrivelse, videoklip, kildetekst og forslag til, hvad man kan gøre for at beskytte sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere