Norsk bekymring over Visma-salg

Visma-chefen Øystein Moan går ind for salg til den britiske ERP-gigant Sage. Men den norske it-branche frygter, at Norge i virkeligheden sælger ud af arvesølvet.

»Det vil være vældig trist, hvis Visma-udviklingen er nedlagt om fem år, og man får en Sage-pakke, som er oversat og tilpasset norske forhold. Det vil være et tab. Det er ekstremt vigtigt at der udvikles ting i Norge. Miljøer for forskning og udvikling er grundlaget for fremtiden,« Per Morten Hoff, generalsekretær i brancheforeningen IKT, til Dagens Næringsliv.

En af selskabets storaktionærer er også meget skeptisk overfor salget af Visma til Sage. Det er Per A. Boasson, som sidder på 9,6 procent af aktierne i Visma. En aktiehandel han fik, da han for fem år siden solgte sit ERP-selskab, SPCS-Gruppen, til Visma.

»Visma er et vigtigt selskab for Norge. Det kan jeg ikke være alene om at mene. Vi må se om der er andre, som mener det samme,« siger Boasson til Dagens Næringsliv.

Per A. Boasson står selv til at tjene 362 millioner danske kroner, hvis han vælger at sælge sine Visma-aktier til Sage.

Visma koncern-direktør Øystein Moan er derimod meget begejstret for Sages bud på Visma. Han tror ikke på dommedagsprofetierne om, at Visma bliver slugt op af Sage.

»Det bliver i højere grad vores produkter som skal ud i verden, for Sage er mere gammeldags. Norden er kommet længere med automatisering og vi har til dels mere avanceret software,« siger han til Dagensit.no.

Øystein Moan står til at tjene godt 22 millioner kroner, hvis Visma bliver solgt til Sage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere