Cisco vil måske købe Skype

Cisco er angiveligt parat til at betale 30 mia. kr. for Skype.

Skype forbereder i øjeblikket en børsnotering, men der går rygter om, at Cisco vil forsøge at snuppe Skype, inden firmaet kommer på børsen. Ifølge TechCrunch har Cisco fremsat et tilbud om at overtage Skype. Der er kun tale om et rygte, og det er ikke bekræftet på nogen måde, men TechCrunch mener, at det tilbud, som Cisco har fremsat, må være på mindst fem milliarder dollar eller 30 milliarder kroner.

Der går også rygter om, at Google kunne være interesseret i Skype, men det er tvivlsomt om de amerikanske myndigheder vil tillade en fusion mellem to virksomheder, som er så dominerende på hver deres felt.

Derimod ser kombinationen mellem Cisco og Skype mere realistisk ud. Cisco har allerede stor ekspertise indenfor ip-telefoni, og det kunne hjælpe Skype med at forbedre sin lydkvalitet og indføre flere betalingstjenester, spekulerer Wall Street Journal. Det kunne tænkes, at Cisco vil integrere Skype-teknologi i sine produkter som Webex og Unified Communications.

Skype har omkring 560 millioner registrerede brugere, men i fire af de sidste fem år har Skype tabt penge – og det er kun seks procent af brugerne, som rent faktisk betaler for at bruge tjenesten.

Danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström solgte Skype til eBay i 2003 for omkring tre milliarder dollar, men eBay valgte sidste år at sælge Skype til en investorgruppe, hvor også Friis og Zennström er med. Prisen for Skype var 2,75 mia. dollar sidste år.

Friis og Zennström havde en klemme på eBay, fordi deres firma Joltid stadig ejede den teknologi, som fik Skype til at fungere. I forbindelse med den planlagte børsnotering har Skype fremlagt dokumenter, som viser, at selskabet har betalt 344 millioner dollar til Joltid for at lukke striden om teknologien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere