Artikel top billede

Sms-glade unge gider ikke telefonere

Den klassiske telefonsamtale er måske på vej ud. De unge vil hellere sms'e.

De helt unge gider ikke tale i telefon længere – de vil hellere kommunikere per sms eller chatte på nettet. Sådan er situationen i hvert fald i USA. En aktuel rapport fra analysefirmaet Nielsen viser at aldersgruppen under 18 år sender ikke færre end 2.779 sms-beskeder om måneden i gennemsnit. Denne aldersgruppe sender næsten fem gange flere sms'er end antallet af taleminutter om måneden.

Aldersgruppen mellem 18 og 24 år sender kun halvt så mange sms'er om måneden, men taler til gengæld meget mere i telefon. Men det er først de 24-35 årige, som har flere taleminutter i gennemsnit om måneden end antallet af sendte sms-beskeder.

Det generelle mønster bekræftes i en artikel i avisen Washington Post, som ser nærmere på at de unge ikke gider tale i telefon længere. De vil hellere benytte forskellige former for asynkron kommunikation – som sms eller e-mail – eller kommunikere per internet-chat.

En af forklaringerne er ifølge avisen, at de unge opfatter det som uhøfligt at ringe og optage andre folks tid. En telefonsamtale kræver din fulde opmærksomhed, mens du stadig kan lave andre ting når du læser en sms-besked. Mange unge sender først en sms-besked og spørger, om de må ringe på et bestemt tidspunkt, inden de foretager et telefonopkald.

Og derfor har den unge generation altså fået et markant anderledes brugsmønster end deres forældre, som opfatter det som helt naturligt at tage telefonen og ringe til venner og familie. Mange ældre undrer sig over, at de unge ikke gider ringe tilbage – men det er altså helt naturligt, fortæller en ekspert til avisen.

”En studerende fortalte mig at der går dage før hun ringer tilbage til sine forældre og de troede at hun gjorde det, fordi hun ikke vil snakke med dem. Men de forstod det bare ikke. Det er mediet. Med e-mails sidder du ved computeren og skriver. Et telefonopkald kræver at du afsætter en bestemt tidsblok til samtalen,” siger professor Deborah Tannen fra Georgetown University.

Det kunne se ud som om, at telefonsamtalen – ligesom papirbrevet – måske er på vej til at blive en saga blot.

Men det er nok for tidligt at spå om telefonsamtalens død. Hvis man kigger på den danske telestatistik, så er antallet af samtaleminutter i fastnettet faldet ganske betydeligt i de senere år. Men samtidig stiger omfanget af ip-telefoni og der tales også mere over mobilnettet.

Så det er ikke muligt at påvise en klar tendens til, at der tales mindre i telefon end tidligere - endnu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere