Den Internationale Valutafond angrebet

Verdensbanken og Den Internationale Valutafond er blevet hacket under finanskrisen. Valutafonden tilbød Fox historien eksklusivt, hvis de udskød den til efter G20-topmøde i sidste weekend.

Computerne hos Den Internationale Valutafond gik helt i sort i flere dage for to uger siden efter et cyberangreb. Det skriver Fox News, der citerer en række anonyme kilder.

Det påståede angreb fandt sted kort før verdens rigeste lande skulle diskutere Verdensbanken og Valutafonden i G20-regi. Især EU presser på for, at Valutafonden skal spille en større rolle i den globale økonomi. Fonden styrer reelt mange landes økonomi ved udlån af penge. Derfor er computersystemerne fyldt med følsomme oplysninger om den reelle økonomi i verdens nationer.

I første omgang tilbød Valutafonden ifølge Fox News, at de kunne få hele historien om angrebet efter G20 topmødet havde fundet sted i den netop forgangne weekend, hvis de ikke offentliggjorde deres nuværende oplysninger. Fox News afviste, og bragte historien i fredags, hvor Valutafonden afviser, at et kritisk indbrud har fundet sted.

»Så vidt jeg er orienteret, så har computerne ikke være ude af drift,« siger Bil Murray, der er talsmand for valutafonden til Fox artiklen.

»Jeg har ikke kendskab til nogen store sikkerhedsovertrædelser, men vi har styrket sikkerheden,« siger han.

Han indrømmer, at der i forbindelse med et rutinetjek blev opdaget malware på computere.

»Men der er intet, der indikerer alvorlige brud på systemer eller, at følsom information slap ud,« siger Bill Murray.

Men det er langt fra den historie som Fox News anonyme kilder fortæller.

Ifølge dem blev hele computersystemet slukket den 7. november efter der blev opdaget spyware på computerne. Systemet er linket til Verdensbanken. I oktober var Verdensbanken ifølge Fox' kilder udsat for et angreb, hvor spyware nåede helt ind til det computersystem, der administrerer 75 milliarder dollars i valutareserver. Ifølge Fox arbejder der hundredvis af folk i Verdensbanken, som tidligere var ansat af en indisk entreprenør, som ikke længere må arbejde med banksystemer på grund af sikkerhedsbrister. Angrebet mod Valutafonden skete få dage efter 100 ansatte fra Verdensbanken var flyttet ind på kontorer i Valutafonden.

»Før de flyttede ind var der kun en enkelt forbindelse fra Valutafonden til Verdensbanken, en server der fungerede som firewall mellem de to organisationer,« forklarer en anonym teknologiekspert ved Verdensbanken til Fox.

»Valutafonden havde adgang til verdensbanken, men Verdensbanken havde ikke adgang til Valutafonden. Efter de ansatte er blevet flyttet er data, eller pakker, fra Verdensbanken blevet blandet med Valutafondens, fordi de kører på samme kabler,« siger han.

Hvis Fox oplysninger er korrekte, så afslører angrebet, hvor sårbar verdensøkonomien er på grund af de fysiske kabler, der forbinder institutionerne.

»Den elektroniske sikkerhed i det finansielle system befinder sig i udsat risiko,« siger Tom Kellermann, der tidligere har stået for sikkerheden i Verdensbankens ultra-sensitive valutareserve-system til Fox.

Kellermann er i dag toprådgiver for den kommende præsident Barack Obama angående computersikkerhed.

»De fleste ved det ikke, men af alle samfundets fundamentale strukturer er den finansielle sektor mest udsat for cyberangreb,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere