Umulige krav til net-forhandlere

De over 100 forskellige regler om onlinesalg gør det særligt svært for IT-forhandlere, erkender jurist fra E-handelsfonden.

It-forhandlere, der benytter nettet som salgskanal, skal ikke regne med at de overholder loven til punkt og prikke. Der er ganske enkelt for mange regler om oplysningskrav og forbrugerbeskyttelse til at almindelige handelsfolk kan overskue det.

Det indrømmer forbrugernes egen instans E-handelsfonden, der er den officielle af udsteder e-mærket.
"Der er så mange regler, at det kun er e-juraspecialisterne, som kan finde ud af dem. Det er uheldigt for både forbrugerne og de erhvervsdrivende", siger erhvervsjurist Martin Borgen.

Netbutikkerne skal kende og efterleve omkring 100 forskellige regler, som både stammer fra markedsføringsloven, købeloven, persondataloven, forbrugeraftaleloven og e-handelsloven.

Det er særligt de mange krav om oplysning og de tunge, specifikke regler om netbutikkens tekniske indretning, der kan være plagsomme.

"Vi har udstedt 220 E-mærker, en tredjedel til IT-forhandlere, men de er alle sammen behæftet med betingelser. Selv på sites som Carlsbergs og FDB's kan man finde overtrædelser af reglerne, siger Martin Borgen.

IT-forhandleres netbutikker udgør cirka en tredjedel af samtlige hjemmesider, som er forbi E-handelsfondens chek. Og ifølge Borgen lider de særligt meget under regelvirvaret.

"IT-forhandlerne er jo særligt pressede på deres margin, og det betyder, at man ikke bare har råd til at hæve serviceniveauet for at "være på den sikre side" i forhold til diverse regler," siger Martin Borgen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere