SCO vil sagsøge den amerikanske regering

Det er netop afsløret, at SCO truer med at sagsøge amerikanske regeringsorganisationer for pirateri. Årsagen er to føderale supercomputere, som kører Linux.

SCO har blandt andet slået sit navn fast ved at hævde at eje ophavsrettighederne til dele af kildekoden til Linux. Det er netop afløret at den amerikanske regering er blandt de organisationer SCO truer med sagsanlæg. Årsagen er to føderale supercomputere, som kører Linux.

Et af to breve fra SCO til to amerikanske energidepartementer blev torsdag afsløret for pressen. Brevene er stilede til Lawrence Livermore National Laboratory og National Energy Research Scientific Computing Center (NERSC).

I brevet til NERSCs direktør, Horst Simon, forsøger SCO at overbevise Horst Simon om at købe licens til Linux for at blive fritaget for retsforfølgelse fra SCOs side.

SCO rettede første gang henvendelse til regerings-organisationerne i december 2003 og anden gang i januar 2004.

Jon Bashor talsmand for NERSC oplyser, at henvendelsen analyseres af jurister i skrivende stund, og at han ikke på nuværende tidspunkt har kommentarer til SCOs henvendelse.

SCO har på det nærmeste erklæret alle Linux-brugere krig ved at sagsøge virksomheder, som anvender det gratis software. SCO meddelte i juli 2003, at selskabet vil opkræve licens fra brugere af Linux kernel 2.4 og frem.

SCO hævder at eje ophavsretten til en del af kildekoden bag Linux kernel 2.4. Indvilliger brugerne ikke i at betale, vil man betragte dem som softwarepirater. Det samme gælder de to omtalte regeringsorganisationer, som SCO har rettet henvendelse til.

SCO har sagsøgt flere store virksomheder, blandt andet IBM, for brug af Linux. Der er endvidere sager på vej med et hav af mindre virksomheder.

En repræsentant for SCO har tidligere indrømmet, at SCOs taktik kan sammenlignes med den amerikanske branche-organisation RIAAs taktik. RIAA er berømt og berygtet for sine mange sagsanlæg mod private, der deler musik via internettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere