Byg en skelet-tracker-app i weekenden

Hent Kinect SDK til Windows her.

Microsoft frigav i går den lovede betaversion af Windows udviklerkittet til Xbox Kinect. Dermed kan enhver med basale kodeevner bygge applikationer med bevægelses-styring, sådan som Kinects-sensorens kameraer og avancerede software giver muligheder for.

Ifølge Microsofts egen omtale af SDK’et er det ret nemt at bygge applikationer, der følger skelettets bevægelser for op til to personer, der befinder sig i Kinect-senorens ”synsfelt”.

SDK’et giver også mulighed for at udnytte de avancerede audio-teknologier i Kinect, blandt andet akustisk støjundertrykkelse, ekko-udligning og sporing til lokalisering af kilden til en lyd. Kinect-lyd-delen kan desuden integreres med Windows API’erne for talegenkendelse, oplyser Microsoft.

Kinect appikationer til Windows kan bygges med C++, C#, eller Visual Basic.

I forbindelse med udgivelsen af SDK'et har Microsoft inviteret udvalgte udviklere til sit hovedkvarter i Redmond, hvor de skulle teste mulighederne i et 24-timers kode-maraton. Projekterne herfra kan ses hos Microsoft.

De mest interessante Kinect-projekter skal udstilles på Coding 4 Fun-bloggen.

Der er allerede frigivet open source-drivere til Kinect og Microsoft har – efter lidt tøven i starten – gjort alt for at støtte de udviklere, som har skabt uofficielle Kinect-hacks.

Først nu er det altså muligt at programmere med en officiel Kinect-SDK, men den er kun til ikke-kommerciel brug. Senere kommer der også en betalingspligtig kommerciel version af SDK'et. Denne version er beregnet til virksomheder, som vil sælge software baseret på Kinect.

Der er allerede opstået et meget aktivt miljø af udviklere. Det er efterhånden umuligt at tælle de mange Kinect-hacks som bruger Microsofts bevægelsesstyring til at kontrollere alt fra robotter til computerspil.

ComON har blandt andet skrevet om danske firmaer som vil bruge Kinect til interaktiv digital skiltning og et træningsprogram til HLO'er (Helicopter Landing Operators), som også bruger Kinect.

På hjemmesider som KinectHacks.com kan man se eksempler på, hvad bevægelsesstyringen kan bruges til. Nu er det blandt andet muligt at spille det populære Angry Birds på computeren med Kinect eller styre en kirurgisk skalpel.

Eksempler på mulighederne kan ses i denne demo:

Get Microsoft Silverlight

Beta SDK’et til Kinect kan hentes her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere