Dyser og sirener kan dræbe datacentrets harddiske

I sidste weekend døde 17 harddiske efter en falsk brandalarm. Datacentret Interxion oplevede næsten det samme for halvandet år siden.

Mens det stadig er uklart, hvad der tog livet af 17 harddiske efter en falsk brandalarm på journalisthøjskolen i Aarhus, så kan datacentret Interxion i Ballerup godt bekræfte, at de moderne sikringsanlæg kan være årsagen til døde diske.

I 2009 gik et rumslukningsanlæg ved en fejl af i det store datacenter i Ballerup, og enkelte kunder kunne efterfølgende melde om døde diske.

"Da det skete, følte jeg mig lidt som Palle alene i Verden. Jeg kunne ikke finde andre, der havde gjort de samme opdagelser nogen steder i verden," siger direktør Peder Bank til ComON.

"Men en måned senere skete noget lignende for et amerikansk datacenter, og så begyndte lignende episoder at dukke op andre steder - en efter en," siger Peder Bank, der allierede sig med nogle af sine amerikanske kollegaer for at få vished, om gasanlæg, der ellers er sat i verden for at beskytte servere, rent faktisk kan udøve mere skade end gavn.

"Sammen med dem fik vi iværksat nogle laboratorietest, hvor det lykkedes at genskabe situationen fra vores datacenter, og den vej rundt kom vi frem til at konkludere, at der kan være nogle problemer med gasanlægene," siger Peder Bank.

"Det, der sker, er, at hvis man udløser anlæggene i et datacenter, så sker der en trykudligning, og de rystelser, som kommer i den forbindelse, har en negativ virkning på nogle harddiske."

Han understreger, at rystelserne kun i nogle tilfælde kan have den negative påvirkning, og at der ofte er tale om en kombination af flere parametre, der skal være til stede, før rystelserne kan virke skadeligt på hardware.


Vi har sikret os

Hos Interxion har erfaringerne betydet ændringer, men de effektive brandslukkere - argoniteanlæggene - får lov at blive stående. Der er blandt andet taget hensyn til, at de fatale rystelser også kan skyldes andre vibrationer end gasanlæggene. 

"Det viste sig, at vi kunne genskabe nogle af de samme rystelser via vores brandalarmer, så vi har pillet nogle sirener ned og flyttet rundt på nogle andre, og så har vi sat dæmpende dyser på gasanlæggene, så de ikke er så kraftige," siger Peder Bank med henvisning til, at anlæggene ofte aktiveres med høj styrke, hvilket også en række ComON-læsere har påpeget.

"Jeg kan ikke sige, at vi aldrig kommer ud for noget lignende, men gjort alt for at beskytte os i mod det."

"Det her hænger jo også sammen med, at de tekniske krav, som vores branche stiller til de stakkels små harddiske, stiger og stiger. De skal helst være så små og strømbesparende som muligt, men for at leve op til de krav, så bliver de samtidigt meget påvirkelige over for for eksempel denne type rystelser. Også selv om vi gør alt for at rense, udskifte og køle luften," siger Peder Bank.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere