Google reducerer aktieprisen

Den længe ventede børsnotering af Google vil indbringe betydelig mindre end forudsagt. Google har sænket sin aktiepris til 85-95 dollar.

Google erkender nu at den ønskede pris på mellem 108 og 135 dollar per aktie ikke er realistisk. I stedet er prisen nu sat til mellem 85 og 95 dollar.

Den lavere pris har fået Google-aktionærerne til at halvere antallet af aktier, som bliver sat til salg i forbindelse med børsnoteringen.

Aktionærerne vil kun sælge 5,5 millioner aktier og ikke 11,6 millioner, som tidligere meddelt.

Men Google holder dog selv fast i planerne om at udbyde 14,1 millioner aktier, som baseret på den nye pris vil indbringe mellem 1,1 og 1,3 milliarder dollar.

Handlen med Google-aktierne skulle være startet i dag, men det amerikanske børstilsyn SEC mangler stadig at godkende Googles registrering.

Børsnoteringen kommer på et uheldigt tidspunkt for Google, som i de seneste uger har været plaget af negative overskrifter.

Dertil kommer, at internetselskaber som Amazon, Yahoo og Ebay siden udgangen af juni har oplevet fald i aktiekursen på op til 30 pct.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere