Amazon.com åbner for mikro-betalinger

Internet-firmaet vil nu håndtere betalinger for andre sites. Det nye Honor System understøtter betalinger helt ned til 1 dollar.

Amazon.com's Honor System bygger på firmaets patenterede one-click-teknologi og den eksisterende kundedatabase med over 29 millioner personer. Firmaet vil fungere som betalingsformidler overfor tredjepartssites, som kan modtage betalinger gennem systemet.


Honor System er skabt til de såkaldte mikro-betalinger - små pengeoverførsler på helt ned til 1 dollar. Den nye betalingsløsning kan f.eks. bruges af nyhedstjenester, som kræver betaling for hver læst artikel (pay-per-view), men den er også velegnet til små velgørende donationer.


Systemet adskiller sig fra andre betalingsløsninger på en række punkter. Alle kundens data gemmes hos Amazon.com og bliver ikke oplyst til det website, hvor betalingen er foretaget. Til gengæld skal websites installere en betalingsboks, som gør det muligt for Amazon.com at "genkende" sine kunder, hvilket allerede har medført kritik fra borgerretsgrupper, som frygter at det kan misbruges til overvågning.


En anden unik funktion er muligheden for at fortryde betalingen op til 30 dage senere. Dermed er systemet kun egnet til frivillige betalinger, fordi kunder blot kan betale for online-indhold, hente indholdet og derefter trække deres betaling tilbage igen.


Amazon.com satser på at Honor System kan blive en hårdt tiltrængt indtægtskilde for det underskudsplagede selskab. For hver betaling kasserer Amazon.com 15 cents samt 15 pct. af betalingsbeløbet. Det er betydelig mere end den procentdel, som andre betalingsselskaber opkræver for Internet-transaktioner.


Omkring 50 websites har planer om at anvende det nye system, heriblandt SatireWire, Chank.com og SETI-instituttet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere