Dovne kunder skal bøde

Dovne forbrugere, der ikke gider at læse brugsanvisninger, skal ikke have lov til at klynke, hvis problemerne efterfølgende hober sig op.

I en undersøgelse fra Forbrugerstyrelsen fortæller 31 procent af de adspurgte, at de aldrig læser brugsanvisninger. Det skal koste dem.

Det mener brancheforeningen Dansk Erhverv, som straks var ude med en besked til de kunder, der enten er for dovne eller selvsikre til at bladre gennem brugsanvisninger i går.

»Det kan blive dyrt, for elektronikprodukter er ofte komplicerede, og forbrugerne risikerer at anvende dem forkert og i værste fald komme til at ødelægge dem. Og er der tale om en selvforskyldt fejl, så er det forbrugerens ansvar, og så skal man altså selv betale for reparationen,« udtaler Lone Rasmussen, der er forbrugerpolitisk chef i Dansk Erhverv.

I Forbrugerstyrelsens undersøgelse kan man desuden læse, at 40 procent angiveligt læser manualer igennem, før de begynder at samle eller installere nye produkter. 28 procent finder først manualen frem, hvis der opstår problemer med produkterne.

Men det har åbenbart ikke den store betydning, om man læser manualen eller ej. I undersøgelsen lader det ikke til, at problemer med elektronikprodukter opstår hyppigere i hjem, hvor manualen bliver liggende i kassen, end i hjem hvor brugsanvisningen nærstuderes.

Manuallæsning er et kontroversielt emne i it-kredse. Blandt andet illustret i denne video fra Dilberts hovedkvarter:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere