Google: 10 tips til cloud computing

Her er ti ting du skal overveje når du flytter op i skyen.

For blot et par år siden var cloud computing ikke et kendt ord, men i dag er skyen blevet mainstream. Der er dog mange virksomheder, der stadig ikke er klar over, hvad cloud computing er, og ikke mindst, hvornår det kan være til gavn for deres forretning.

Google Enterprise er en af de helt store spillere på dette marked, der også kaldes Software as a Service (SaaS). Det betyder kort fortalt, at ansvaret for it-vedligeholdelse, software-opgraderinger og systemproblemer flyttes over til service-udbyderen, hvilket lader virksomheder fokusere på deres kerneforretning i stedet for på infrastruktur.

Hos Google mener man ikke overraskende, at det er en ganske god ide. Og Google har 10 tips, du man skal overveje, når du flytter op i skyen. Disse tips skal selvfølgelig læses med det forbehold, at de er farvet af Googles egne meget cloud-venlige briller.

1. Lad dig ikke skræmme af logistik: Overførsel af virksomhedsinformationer til skyen er meget ligetil. Der skal ikke installeres ny hardware, da alting styres af udbyderen. Men hvis du ønsker at beholde nogle af dine it-systemer internt og ikke ønsker at skifte det hele over på én gang, kan du flytte op i skyen trin for trin. For at gøre dette så problemfrit som muligt, skal du være sikker på at vælge en cloud computing-løsning, der giver mulighed for interoperabilitet mellem skyen og den traditionelle it-infrastruktur.

2. Besparelserne kan være højere, end du tror: Virksomheder, der flytter op i skyen, kan opnå besparelser på mange forskellige niveauer. Omkostningerne til hardware og software skæres dramatisk ned, og behovet for ansatte og support-ressourcer til it-vedligeholdelse bliver mindre. Sidste september vurderede analysegruppen IDC, at virksomheder kan reducere deres it-omkostninger omgående med cirka 54 pct. ved at flytte til en sky-baseret løsning

3. Forbedret produktivitet: En af de største fordele ved cloud computing er, at de ansatte kan få adgang til dokumenter og emails, mens de er væk fra kontoret. Hvis din virksomhed har brug for mobilitet og fleksibilitet , eller hvis du har ansatte, der gerne vil arbejde hjemmefra, kan cloud computing være en nem og overkommelig måde at møde disse behov på.

4. Større sikkerhedsniveau: Cloud computing kan være mere sikkert end traditionel it. Det handler alt sammen om stordriftsfordele – mange etablerede cloud computing-udbydere investerer stort i at sikre deres applikationer. Derudover mindskes risikoen også for at miste fortroligt materiale på laptops eller USB-stik, da alt er gemt i skyen og ikke på virksomhedens enheder. Til gengæld skal du kunne stole på, at cloud-udbyderen passer på dine data.

5. Administrer de kulturelle tilpasninger: Nutidens medarbejdere forventer at have den samme teknologi på arbejdet, som de nyder godt af derhjemme. Intern kommunikation om serviceændringerne og interne kurser vil hjælpe medarbejderne med at føle sig mere trygge ved at bruge den nye teknologi.

6. En mere kollaborativ måde at arbejde på: Når man bruger cloud computing-applikationer, kan de ansatte arbejde tættere sammen ved at have adgang til de samme dokumenter i realtid – uden at skulle bruge hundredevis af emailvedhæftninger. Ved at forbedre vidensdelingen og kommunikationen opfordrer man til kreativitet hos medarbejderne.

7. Fleksibilitet til at op- eller nedskalere din virksomhed: Sky-baserede “betal for hvad du bruger”-services giver dig mulighed for nemt at øge brugen af cloud computing-services, i takt med at din virksomhed vokser – eller at reducere omkostningerne, hvis du midlertidigt må nedskalere i krisetider.

8. Morgendagens medarbejdere: Se blot på, hvordan teenagere interagerer – på Facebook, Bebo eller Myspace – alt sammen miljøer, der er baseret i skyen. Disse teenagere vil snart blive medarbejdere, der er vant til at samarbejde online og at have adgang til deres data fra enhver mobil enhed, de har ved hånden, og som ikke forventer at skulle arbejde ét enkelt sted fra 9 til 5.

9. En mere robust virksomhed: Cloud computing-udbydere forsøger at tiltrække kunder med løfter om den høje robusthed og redundans, som det giver, når adskillige datacentre sørger for, at du altid har adgang til din information. Det burde betyde, at du vil opleve mindre downtime, end når du administrerer it internt, og at problemer kan løses meget hurtigere. Hvis altså cloud-udbyderne kan leve op til deres løfte. 

10. Flere muligheder: I modsætning til traditionelle it-modeller, der kan involvere dyre softwarelicenser og lange låste kontrakter, tilbyder cloud computing-modellen ihvertfald i teorien mere fleksibilitet.  Det er dog vigtigt at tjekke med din cloud computing-udbyder, hvordan du henter data fra deres sky, hvis du vælger at skifte i fremtiden.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere