Spilbranchen ramt af stigende omkostninger

Det koster mellem 30 og 60 millioner kroner at udvikle et top-computerspil - og omkostningerne ventes at stige i de kommende år.

Produktion af computerspil er en millionforretning - men omkostningerne stiger hurtigere end spilfirmaernes indtjening. Den nyeste generation af hardware - som tillader ultrarealistisk gengivelse af grafik og lyd - har medført en sand omkostnings-eksplosion i spilbranchen.

Det var hovedbudskabet på en konference for spiludviklere, som blev afholdt forleden i San Jose.

»Holdene er blevet større og lønningerne er steget. For fem år siden kunne man skabe en top-produktion med otte folk på et år, men nu kræver det 50 personer og tre år,« sagde Alexander Seropian, chef for spilfirmaet Bungie Software.

Microsofts spilchef Robbie Bach siger til Reuters, at udviklingen af et computerspil til det internationale marked koster mellem 30 og 60 millioner kroner - og beløbet ventes at stige i den kommende tid.

For at hente omkostningerne hjem skal spillene sælges i millioner af eksemplarer - men det lykkes kun for ganske få udgivelser. Blandt de mange hundrede konsolspil, der blev sendt på markedet sidste år, var det kun ni titler, som rundede en million solgte eksemplarer.

Men de høje udviklingsomkostninger er ikke det eneste problem for branchen. Softwarefirmaerne skal allerede nu forberede sig til den næste generation af konsoller, som kommer på markedet i 2005 eller 2006. Det kræver million-investeringer i forskning og udvikling af nye teknologier, som kan udnytte den komplekse hardware.

Samtidig bruger spiludgiverne stadig flere penge på tv-reklamer, launch-parties og andre marketing-tiltag - en udvikling, som forløber parallelt med filmbranchen, hvor markedsføring efterhånden repræsenterer 61 pct. af budgettet.

De høje udviklingsomkostninger ventes at føre til udgivelsen af færre spil - og ligesom i filmbranchen bliver markedet domineret af fortsættelser, mens der bliver mindre plads til eksperimenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere