Portalen "minSU" får rosende ord med på vejen i en ny EU-rapport om digital forvaltning i de europæiske lande. Portalen er et samarbejde på tværs mellem Økonomistyrelsen og ToldSkat, hvor studerende kan danne sig et samlet overblik over deres SU-udbetalinger og SU-lån.
MinSU fremhæves for at have ført til forbedringer for de studerende og mere effektive arbejdsgange hos de involverede myndigheder, efter lange ventetider på information og sagsbehandling ved telefonisk henvendelse.
Hædren til minSU er en del af rapporten "Does eGovernment pay off?", som er udarbejdet på initiativ af det hollandske EU-formandskab.
Rapporten konkluderer, at digital forvaltning betaler sig, men at det ikke handler om blot at sætte strøm på gamle arbejdsgange. Det kræver en effektivisering af arbejdsgangene at mindske omkostninger og forbedre kvaliteten.
Samtidig opfordrer rapporten til at de offentlige myndigheder i større grad end i dag måler omkostninger og gevinster ved digital forvaltning, i stedet for bare at kaste sig hovedløse ud i det, uden fokus på gevinsten.
Desuden handler det om at udvikle og integrere en langsigtet strategi for realiseringen af potentialet ved digital forvaltning. Det budskab vækker begejstring hos den danske digitaliserings-vagthund, Den Digitale Taskforce.
»Rapporten tegner et billede af, at vi i EU er ved at bevæge os ind i en ny fase i arbejdet med digital forvaltning. Det bliver stadig mere klart, at der skal opstilles klare og målbare mål for omkostninger og gevinster ved digitaliseringsprojekter. Der er stadig mange digitaliseringsprojekter, der ikke er baseret på klare mål og grundige analyser af fordele og ulemper. Men de mange eksempler i rapporten viser, at kulturen er ved at ændre sig. Og det er en helt afgørende forudsætning for, at vi kan realisere potentialet i arbejdet med at digitalisere den offentlige sektor,« siger Thomas Nielsen, leder af Den Digitale Taskforce.