Mobiltelefoner kan stadig pinges

Det tyske firma Gate5 lukkede sin ping-tjeneste efter få dage. Men firmaet insisterer på, at enhver med kendskab til SMS kan skabe noget tilsvarende.

Et ukendt tysk teknologifirma blev forsidestof i sidste måned med sin ping-applikation, som gjorde det muligt at undersøge, om en fremmed mobiltelefon er tændt eller slukket - uden at ejeren er klar over denne "overvågning".


På kort tid blev firmaet Gate5's hjemmeside oversvømmet med trafik fra nysgerrige internet-brugere, som ønskede at afprøve den usædvanlige tjeneste - men allerede efter to dage blev der lukket for adgang.


Lukningen skyldes dog ikke den store mængde trafik, men betænkeligheder omkring tjenestens lovlighed. Gate5's talsmand Eric Wiedler siger til Wired, at der blot var tale om en demonstration til firmaets kunder - det var ikke meningen, at tjenesten skulle anvendes af almindelige internet-brugere.


Gate5 samarbejder med en række teleselskaber - som firmaet ikke ønsker at identificere - og tilsyneladende blev teleselskaberne meget overraskede over ping-tjenesten. Men selvom ping-tjenesten i mellemtiden er lukket, kan enhver med større kendskab til SMS skabe noget tilsvarende, siger Eric Wiedler.


(Kilde: Wired)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    EG Danmark A/S
    Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere