Test: McAfee Personal Firewall fra McAfee

McAfee har ligesom Symantec været på opkøb af en eksisterende firewall løsning. McAfee købte produkterne Conseal Firewall og Conseal Private Desktop fra Signal9. Det er den sidstnævnte som McAfee har valgt at bygge videre på. Det er ikke noget dumt valg.

Installationen af McAfee Personal Firewall forløber lidt anderledes end de øvrige i denne test idet denne køres direkte fra McAfee’s website. Når man registrerer sig som bruger vil man kunne vælge "run" og herefter kan en nybegynder hygge sig med den automatik som er forbundet med McAfee Personal Firewall.

Når installationen er gennemført skal man genstarte sin PC. Når systemet genstarter vil McAfee spørge om automatisk opdatering af firewallen. Det er her muligt at indstille hvornår McAfee Personal Firewall skal checke efter opdateringerne af produktet.


Faktisk ligner McAfee Personal Firewall (MPF) en storebror til Conseal Firewall, men den er renset for de tekniske finurligheder. En standard installation af McAfee Personal afslører desværre at programmet ikke pr. default har blokket programmers adgang til Internettet, som f.eks. set hos Zonealarm og Norton Internet Security 2000.

Man skal selv ind og fortælle hvilke programmer som
ikke må få adgang til Nettet og det kan være en problematisk opgave for en nybegynder.

Men MPF er også i en klasse for sig. Programmet er nemlig ikke, som de øvrigt testprodukter, begrænset af TCP/IP protokoller. Det betyder, at man enkelt kan anvende MPF til at styre begivenhederne i et Intranet. En god egenskab, som gør MPF til et godt valg for en mindre virksomhed med delt
adgang til Internettet.


En spændende og ny feature i McAfee Personal Firewall er et simpelt "User Interview" som gør det muligt individuelt at konfigurere indstillingerne.Ved hjælp af nogle simple spørgsmål sættes firewallen op til at passe til den enkeltes behov.


MPF understøtter Windows 2000 og Windows ME og suppleres fint af McAfee
VirusScan.







Beskrivelse Karakter
Funktionalitet*****
Sikkerhed****
Brugervenlighed****
Pris***


Producent: McAfee

Forhandler: Online hos McAfee

Pris: $29,95.



Læs hele testen:


  • Test af personlige firewalls: Introduktion



  • Test: Internet Security fra Symantec



  • Test: McAfee Firewall fra McAfee



  • Test: Lockdown2000



  • Test: Zonealarm fra ZoneLabs



  • Test: Secure 4U fra Sandbox Security



  • Test: eSafe Desktop fra Aladdin



  • Test: Sygate Personal Firewall



  • Test: Blackice Basic



  • Test af personlige firewalls: Samlet vurdering




  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Ed A/S
    Salg af hard- og software.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere