Enhedslisten: Send alle dine mails til Lene Espersen

Partiet Enhedslisten protesterer mod lognings-bekendtgørelsen, der trådte i kraft den 15. september, og opfordrer nu de danske internet-brugere til at sende deres mails direkte til Justitsministeriet.

Som en protest mod den udvidede elektroniske overvågning, der indgår i den såkaldte logningsbekendtgørelse, opfordrer Enhedslisten nu de danske internet-brugere til at sende alle deres personlige mails til Justitsministeriet mandag den 24. september.

Bekendtgørelsen trådte i kraft lørdag den 15. september og betyder, at data om hvem man ringer, sms'er og mailer til, nu gemt i ét år. De nye regler skal bekæmpe terror, men Enhedslisten mener, at overvågningen har taget overhånd.

»Vi opfordrer alle mennesker, der vil protestere mod overvågningen, til at sende deres mails direkte til Justitsministeriet. Hvis de er så interesserede i, hvad vi almindelige borgere går og laver, så skal de da få hvad de vil have,« siger Johanne Schmidt-Nielsen, folketingskandidat for Enhedslisten.

Hun forventer at aktionen på mandag vil få bred opbakning. Enhedslisten mener at loven er hullet, fordi det er nemt at undgå overvågningen, f.eks. ved at sende mails fra biblioteket eller ringe fra en mobil med taletidskort.

»Med aktionen vil vi vise Justitsministeren, hvad det er for nogle absurde datamængder og oplysninger, hun mener der skal gemmes. I stedet for at snage i almindelige menneskers privatliv, burde hun lave nogle tiltag mod terror der rent faktisk virker. Selv den dummeste terrorist kan finde måder at komme uden om de nye regler. Lene Espersen burde sikre den personlige frihed, frem for at krænke den,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere