Forbrugerrådet vil have EU-indgreb mod roaming-takster

Et par minutters samtale på mobilen fra udlandet og hjem til Danmark kan koste mere end hundrede kroner. Forbrugerrådet ønsker et EU-indgreb mod de høje roaming-takster.

De europæiske teleselskaber har i årevis taget overpris for at lade kunder fra andre lande benytte deres netværk - den såkaldte roaming. Et par minutters samtale på en dansk mobil fra udlandet og hjem til Danmark, kan nemt komme til at koste over hundrede kroner. Derfor opfordrer Forbrugerrådet nu EU-kommissionen til at gribe ind og sætte loft over roaming-taksterne.

I Forbrugerrådet er holdningen til de høje takster på international roaming klar:

»Vi syntes ikke, at det er tilfredsstillende, at det skal være så dyrt at bruge sin mobil i udlandet. Der er ingen tekniske grunde til den høje pris, og det virker mest af alt som om, at selskaberne benytter international roaming som en undskyldning for at malke forbrugerne,« siger afdelingschef i Forbrugerrådet, Villy Dyhr.

For nylig advarede EU-kommisionen da også europæerne mod at bruge deres mobiltelefon under ferien, fordi det kan være en dyr fornøjelse, som er svær at gennemskue.

På den baggrund mener Villy Dyhr, at det er naturligt, og på høje tid at EU kommer med et indgreb, der skal sætte loft over taksterne.

»Selskaberne har haft alle muligheder for selv at regulere taksterne til et mere rimeligt niveau, men det er ikke sket. Derfor er det kun naturligt med et indgreb fra EU´s side,« mener Villy Dyhr.

Næstformanden for teleselskabernes brancheforening, Telekommunikationsindustrien, vicedirektør i TDC, Jens Hauge, vil ikke afvise, at der er behov for at lave indgreb lokalt. Men han afviser, at der er behov for et bredt indgreb fra EU-kommissionen.

I stedet peger han på det arbejde, der er i gang hos alle EU-landenes telemyndigheder. Det skal kortlægge priserne på international roaming, og vurdere om der er tilstrækkelig konkurrence på området.

»Jeg regner med, at det vil føre til lokale indgreb rundt i de forskellige lande, og at det vil være fuldt tilstrækkeligt til at regulere taksterne for international roaming,« siger Jens Hauge.

Han giver Forbrugerrådet ret i, at taksterne i visse tilfælde er for høje, og at det kan være svært for forbrugerne at gennemskue, hvad det egentlig koster at bruge sin mobil i udlandet. Han regner dog også med, at kortlægningen af taksterne og konkurrencesituationen helt automatisk vil føre til mere gennemskuelighed på roaming-området.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere