Ulande oversvømmes af Vestens giftige elektronik-skrot

Næsten syv milloner tons tons potentielt sundhedsskadeligt affald fra vores udtjente elektronik havner i ulandene, hvor arbejdet med at bortskaffe det ofte foregår under kummerlige forhold.

Meget elektronik indeholder giftige og skadelige stoffer som krom, bly og flammehæmmere. Derfor skal brugt elektronik indsamles og genanvendes - eller bortskaffes på betryggende vis. Det kan være en bekostelig affære, så derfor er der tilsyneladene nogen, der har opdaget, at det kan svare sig, at lade dette foregå i den tredje verden, hvor man ikke går så meget op i miljøforhold, arbejdstilsyn og den slags petitesser.

Det er elektronik-producenternes ansvar, at sørge for indsamlingen af de udtjente produkter, men nye tal viser, at kun en fjerdedel af vores brugte grej havner på genbrugspladsen. Resten - 6,6 millioner tons - forsvinder ad ukendte veje og en stor del af det havner altså i den tredje verden, hvor både børn og voksne arbejder med at adskille og afbrænde de ofte giftige sager, fortæller tallene fra miljøorganisationen Greenpeace's seneste undersøgelse.

Manglende fertilitet, nyresvigt, kræft, fosterskader og indlæringsvanskeligheder er nogle af de følgevirkninger, der rammer de uheldige, der beskæftiger sig med det farlige arbejde. Greenpeace foreslår derfor en opstramning af reglerne for virksomheders ansvar for genanvendelsen, således disse betaler proportionelt med, hvor meget affald de hver især bidrager mned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere