Estland indfører internet-valg

I Estland kan borgerne afgive deres stemme fra hjemme-pc'en ved det kommende kommunalvalg.

Det estiske parlament vedtog torsdag en ny lov, som tillader elektronisk stemmeafgivelse ved kommunalvalg. Dermed får landets borgere nu mulighed for at afgive deres stemme hjemmefra. Det kræver dog et elektronisk id-kort, en kortlæser og naturligvis internet-adgang.

Loven blev vedtaget med 56 mod 32 stemmer i parlamentet, men det var især medlemmer af regerings-partierne, der stemte imod. Kritikere frygter at det elektroniske system kan manipuleres.

Men efter en test i januar, hvor systemet blev brugt til en afstemning om placeringen af et mindesmærke, mener landets myndigheder at systemet har en tilstrækkelig grad af sikkerhed og er i fuld overenstemmelse med landets forfatning.

Det anslås at mindst 600.000 af Estlands 1,4 millioner indbyggere har det nødvendige elektroniske id-kort med digital signatur, som også kan bruges til netbanking og forskellige offentlige selvbetjenings-tjenester på nettet.

Det kommende kommunalvalg den 16. oktober bliver den første lejlighed for esterne til at afgive deres stemme fra hjemme-pc'en. Det ventes at systemet også skal anvendes under det næste valg til Estlands parlament, Riigikogu, der skal finde sted i 2007.

Flere andre lande anvender allerede systemer til elektronisk stemmeafgivelse, men de kræver stadig, at borgerne skal møde op i valglokalet. Estland er de første, som tillader stemmeafgivelse over internet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere