Datamatikere ude af blindgyden - nu bliver de klogere

De første datamatikere med overbygning er færdige.

De korte uddannelser som multimediedesigner og datamatiker har længe været en uddanelsesmæssig blindgyde, der i sig selv ikke har givet adgang til videregående uddannelser. Men det sluttede for to år siden.

To uddannelser blev godkendt af Undervisningsministeriet, og der har straks været interesse for dem.

Erhvervsakademiet København Nord var blandt de første til at oprette de to professionsbacheloruddannelser i henholdsvis softwareudvikling og i webudvikling, der begge tager halvandet år. Derfor kan skolen nu sende sit først kuld studerende ud i verden.

Men det har vist sig, at en stor del - cirka en tredjedel - faktisk vælger at læse videre.

"Forskellen på vores professionsbachelor og de almindelige bacheloruddannelser er, at vi har integreret kontakt med erhvervslivet i løbet af uddannelsen. Derfor er det umiddelbare succeskriterie for os, at folk søger direkte ud i erhvervslivet," siger uddannelsesleder for it-uddannelserne på København Nord, Kristian Tørning.

"Men det har vist sig, at de nye uddannelser lader til at få den effekt, at mange – cirka en tredjedel - søger videre og tager uddannelser på master-niveau."

Men er det ikke bare et udtryk for, at folk ikke kan få arbejde med deres nuværende uddannelse? 

"Det er ikke mit indtryk, at de ikke kan finde arbejde. Det nærmere min opfattelse, at folk får mod på at læse videre hos os. Dem der starter hos os på erhvervsakademiet har jo bevidst ikke søgt ind på DTU eller ITU, men løbende finder de ud af, at de faktisk har kompetencerne til at begå sig der," siger Kristian Tørning.

Også erhvervsskoler andre steder i landet tilbyder de nye uddannelser, der har brudt universiteternes monopol på at uddanne bachelorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere