Dansk kritik af kontroversiel øreauktion preller af på cyprioter

Mr123.com afviser kritik og lover - igen - at hjælpe utilfreds kunde.

Øreauktionen Mr123.com har leget kispus med Forbrugerombudsmanden i næsten et år og en utilfreds kunde, som ComON tidligere har talt med, venter stadig på de varer, auktionshuset skylder hende. 

Men fra firmaets adresse på Cypern ser situationen anderledes udramatisk ud.

Det fremgår af et sparsomt svar, som ComON har fået fra middelhavsøen.

Mr123.com har været så langsom til at svare på den danske forbrugerombudsmands henvendelser, at de danske myndigheder har bedt sine cypriotiske kollegaer om træde til og få M2123.com til at makke ret.

Det centrale punkt i kritikken er, at en forbruger ifølge forbrugeraftaleloven altid kan fortryde et afgivet bud. Det gælder også køb af retten til at afgive bud på auktionen. Hvis forbrugeren skal frasige sig fortrydelsesretten, så skal det fremgå meget tydeligt - ikke blot ved at nævne det i betingelserne. Men den fremgangsmåde følger Mr123 ikke.


En misforståelse

Og der er ikke udsigt til, at firmaet lytter til den danske forbrugerombudsmand.

Er i enige i Forbrugerombudsmandens bemærkning om, at I skal gøre det mere tydeligt, at kunden mister sin ret til at fortryde købet?

"Det er en helt almindelig ting, at når man byder på noget i en auktionssammenhæng, så mister man retten til at få sine penge tilbage. De danske autktionsregler angiver også, at vi har ret til at opkræve et gebyr for de bud, der bliver lagt," udtaler Mikko Ollikkala fra Mr123.com.

Forbrugerombudsmanden har tidligere sagt til ComON, at man har opgivet at kommunikere med Mr123, fordi cyprioterne ikke svarede tilbage på henvendelser. Men samme opfattelse har man ikke hos firmaet.

Hvad vil I gøre, hvis de cypriotiske myndigheder kræver, at I følger den danske ombudsmands henvisninger?

"Vi har været i kontakt med de danske myndigheder og forklaret dem dynamikken i vores koncept. Det lader primært til, at der har været nogle misforståelser fra deres i forhold til vores koncept," lyder det korte svar fra Ollikkala.

ComON har tidligere været i kontakt med en kunde, Bettina Andersen, der bruges som reklamesøjle på Mr123s hjemmeside, men som stadig venter på sine vundne varer.

Bettina Andersen har aldrig modtaget sine produkter, som hun vandt for over et år siden, selv om I har lovet at se på sagen. Hvorfor sender I ikke varerne til hende?"

"Jeg kender ikke til hendes sag, men vores kundeservice vil tage kontakt til hende hurtigst muligt," lover Mikko Ollikkala.

Det må siges at være en alternativ opfattelse af kundeservice, eftersom det var Mikko Ollikkala, der lovede præcis det samme, da ComON kontaktede firmaet i august 2010.

En ”øreauktion” går i korte træk ud på, at forbrugeren køber en budpakke, hvor budene kan anvendes til at byde på forskellige varer. Når buddet – der opgøres i ører - bliver afgivet, stiger varens pris med et vist beløb, og den højest bydende forbruger får retten til at købe produktet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere