Web-guiden uge 14 - 909Edbpriser.dk

Navn: 909Edbpriser.dk


Adresse: http://www.909edbpriser.dk


Emne: Computerpriser


Beskrivelse: Prisdatabasen hos 909Edbpriser.dk indeholder ifølge firmaets egne oplysninger over 10.000 produkter, inddelt i et bredt udvalg af produktgrupper. Det kan absolut betale sig at konsultere databasen, inden man begiver sig ud for at købe nyt soft- eller hardware; i nogle tilfælde findes en prisforskel på mange hundrede kroner mellem den billigste og den dyreste forhandler. Databasen forekommer meget aktuel, men man bør selvfølgelig altid kontakte forhandleren og høre, om prisen stadig gælder. Hvis man ikke ønsker at bladre gennem den store database, mens man er på nettet, kan man hente hele databasen som et komprimeret arkiv, der kan køres på den lokale pc uden netforbindelse. Det er ganske smart, hvis man f.eks. er undervejs med en bærbar pc, men det er nok tvivlsomt, om man sparer meget på telefonregningen - arkivet fylder fra 300 og helt op til 6400 KB.


Design: Hjemmesiden har et pænt og funktionelt design, med enkelte billeder af produkter på forsiden. Man kunne ønske lidt flere illustrationer af de produkter, der findes i prisdatabasen, selvom dette selvfølgelig ikke er det centrale i en sådan tjeneste. Man må gå ud fra, at brugeren allerede har truffet sin købsbeslutning, når man besøger 909Edbpriser, og blot eftersøger den billigste pris.


Opdatering: I modsætning til f.eks. Computerpriser.dk er det ikke forhandlerne selv, der opdaterer databasen med nye priser. Tjenesten opdateres i stedet hver mandag med nye priser, der skal være modtaget fra forhandlerne per brev eller e-mail senest lørdag kl. 12.00. Forhandlerne bruger et komfortabelt Excel-regneark til at indskrive deres priser, så de nemt kan overføres til databasen.


Links: Systemet indeholder links til de forhandlere, som har hjemmesider på nettet.


Omfang: Databasen bliver netop nu udvidet med 2.300 DVD-film, og der kommer konstant nye kategorier til. Den nyeste hardware-kategori er f.eks. "kabler". Foruden priserne finder man også benchmarks for processorer, scannere, harddiske, skærme og ISDN-adaptere. En alfabetisk fortegnelse indeholder adresser for forhandlere, distributører og producenter - man savner dog en fritekst-søgefunktion.


Samlet vurdering: Prisdatabasen er ideel, hvis man vil undgå at købe "katten i sækken". "Top 5" og "Top 10" funktionerne gør det meget let at finde de bedste tilbud. Software-sektionen forekommer dog lidt uoverskuelig; hvorfor er programmerne inddelt efter producent, som Microsoft, Adobe og Corel, og ikke efter programmets art, f.eks. tekstbehandling, regneark eller database-program? En sådan inddeling ville gøre det betydelig lettere, hvis man f.eks. søger en billig tekstbehandling, men ikke har besluttet sig for et bestemt softwarefirma. Men folkene bag tjenesten skal alligevel have ros for at have skabt en meget omfattende og brugbar database.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Fiftytwo A/S
    Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere


    Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

    For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere