Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Harry Potters mor i kamp med netpirater

Harry Potter lydbøger kan nu købes hos iTunes. Det er konsekvensen af at en flok piraters falske lydbøger cirkulerer på nettet.

Forfatteren J.K. Rowling, der er mor til Harry Potter, kæmper med falske Harry Potter-lydbøger.

Derfor har forfatteren nu lagt lydbogs-versioner af de hidtidige Harry Potter bøger ud på nettet. De kan hentes via iTunes Music Store, men kun på engelsk.

»Adskillige gange har fans fundet uautoriserede filer, som de troede var ægte, men de ligner ikke noget jeg nogensinde har skrevet«, skriver forfatteren på sin officielle hjemmeside.

Også auktionsportalen eBay får hårde ord med på vejen fra den engelske forfatter. Det viser sig nemlig, at en række falske Harry Potter-effekter bliver solgt hos eBay. Det drejer sig blandt andet om falske autografer og falske plakater, som bliver solgt af svindlere, der forsøger at drive plat på Harry Potter-fans. Forfatteren har flere gange forsøgt at få eBay til at stoppe med stille plads til rådighed for svindlerne, men uden held.

»eBay ser ud til ikke at kunne at kontrollere, eller ville tage præventive skridt for at stoppe svindlen. De afviser også at tage ansvar for de forfalskede ting, der sælges på eBay,« skiver Rowling på hjemmesiden, og tilføjer at eBay jo stadig tjener auktionsafgift, uanset om tingene er ægte eller ej.

Hun fandt seks signerede eksemplarer af Harry Potter-bøger til salg på eBay, men så vidt hun selv kunne vurdere, var kun en af dem ægte.

Derfor opfordrer J.K. Rowling nu fans til at kræve af eBay, at det sørger for at få luget ud i falskneriet.

»Jeg ville sætte pris på, hvis gruppen af Harry Potter fans der bruger nettet, ville kræve af eBay, at de blev beskyttet mod den slags udnyttelse. I kan måske få succes,« opfordrer hun sine fans.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere