Fra vor egen verden: Ncom solgt til svenske Mediaprovider

Officiel Pressemeddelse: Mediaprovider køber Ncom Publications - ét af Danmarks ledende internet-selskaber.

Mediaprovider - der er noteret på First North - har købt Ncom Publications A/S, der er en af Danmarks ledende internet-udgivere indenfor IT-området. Købet, der skal godkendes på en ekstraordinær generalforsamling 23. maj indebærer, at Mediaprovider bliver ét af de største selskaber i Skandinavien inden for internet-udgivelser.

Mediaprovider har i dag underskrevet en aftale om at købe samtlige aktier i Ncom Publications A/S. Selskabet sælges af Bank & Berg ApS.

Ncom Publications er hurtigt vokset til at blive én af de mest betydende internet-udgivere inden for IT-området. Det skyldes ikke mindst en stærk position hos både læserne og hos de danske annoncører. Udgangspunktet er IT-portalen og IT-avisen ComON, IT-jobportalen jobeasy.dk, Mac-sitet mediamac.dk, ungdomssitet Netstationen n.dk, gadget-magasinet GEAR samt IT-branche-magasinet CRN.

Patrik Mellin, administrerende direktør i Mediaprovider udtaler:

»Købet indebærer, at vi yderligere forstærker vores position på det Skandinaviske internetmarked, og at vi nu får en endnu bedre platform at ekspandere fra. Ncom Publications A/S har på en særdeles fremgangsrig måde udviklet selskabet og samtidig udviklet nye produkter. Begge selskaber er entreprenør-selskaber og vil få stor gavn af hinanden - både markedsmæssigt og ikke mindst indenfor produktion og udvikling.«

Mediaproviders eksisterende selskab i Danmark - MKF Danmark ApS - som i dag producerer www.mobil.nu og magasinerne Mobil og Zoom - alt om digitialfoto, bliver i løbet af året lagt sammen med Ncom Publications, der samtidig skifter navn til Mediaprovider. Samtidig med købet, bliver MKF Danmark et helt-ejet datterselskab af Mediaprovider, da man har besluttet at købe de 15 procent af anparterne, som administrerende direktør Brian Dixen hidtil har ejet. Trafikken i det nye danske selskab kommet efter købet til at lande på ca. 150.000 unikke besøgende om ugen. Det placerer selskabet på plads nummer 30 over de største danske Internet-sites.

Omsætningen i den købte virksomhed steg i 2006 til 34MSEK. Selskabet har i dag 39 medarbejdere. Efter opkøbet ventes koncernens omsætning at lande på ca. 70 MSEK (proforma 2006) og EDBITDA beregnes til ca. 6,5 MSEK (proforma 2006). Opkøbet indebærer, at koncernen mere end fordobler sin omsætning allerede seks måneder efter noteringen på First North.

Købsprisen er 24,5 millioner danske kroner, hvoraf de 11,5 millioner danske kroner betales kontant og de resterende del i nyemitterede aktier i Mediaprovider Scandinavia AB. Kontant-transaktionen sker gennem en bankkredit. Købet gennemføres endeligt på den ekstraordinære generalforsamling 23. Maj.

Carsten Bank-Mikkelsen, administrerende direktør i Bank & Berg ApS siger:

»Med fokus på Internet, web-tv og andre digitale mediekanaler, har Ncom Publications positioneret sig som en stærk aktør, der besøges af mere end 50.000 mennesker hver dag. Takket være Mediaproviders indsats, kan vi nu løfte selskabet til højere niveauer, og jeg ser frem mod aktivt at arbejde med Mediaprovider-koncernen. De har bevist deres placering som en professionel og offensiv aktør på Internetmarkedet.«

For mere information, besøg www.mediaprovider.dk eller www.mediaprovider.se




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere