Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

S vil fastholde spiludvikling i Danmark

Socialdemokraterne ønsker at fastholde et dansk miljø for udvikling af computerspil. Det er baggrunden for partiets forslag om at give 10 millioner til spiludvikling i 2006.

Socialdemokraterne har i sit udkast til finansloven 2006 foreslået, at der gives 10 millioner kroner i støtte til udvikling af danske computerspil. S håber på at tilskuddet kan være med til at fastholde en spilindustri i Danmark.

Det siger it-ordfører for Socialdemokraterne, Magnus Heunicke til ComON.

»Vi vil gerne være bølgebrydere på området, og være med til at yde en støtte til en industri som er meget vigtig for Danmark,« siger Magnus Heunicke.

Han havde ellers foreslået, at beløbet skulle være på 20 millioner kroner. Men under forhandlingerne internt i partiet endte man med et beløb på 10 millioner kroner.

»Sådan er det jo. Ordførerne stiller nogle forslag, som der så forhandles ud fra, indtil der er fundet en løsning. Jeg havde selvfølgeligt gerne set, at det var blevet til flere penge, men jeg er alligevel godt tilfreds med resultatet,« siger Magnus Heunicke.

Han medgiver, at der ikke kan laves meget spiludvikling for 10 millioner kroner i en verden hvor budgetterne for udvikling af computerspil rammer niveauer der ligner dem der kendes fra større Hollywood-film.

Det er selvfølgelig en dråbe i havet, men vi har allerede fået meget positive tilbagemeldinger fra branchen, siger Magnus Heunicke.

I forslaget fra S er der indskrevet at støtten skal gives til "kvalitetsbetonede" spil til børn og unge.

Magnus Heunicke er enig i, det kan være svært at definere hvad et "kvalitetsbetonet" spil er for en størrelse.

»Netop derfor lægger vi også op til en model, hvor støtten fordeles af en række uafhængige konsulenter. Lidt som det kendes fra filmstøtten«, siger Magnus Heunicke

Forhandlingerne om finansloven 2006 starter i denne måned i Folketinget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere