Kunøes Columbus trodser krisen

Columbus IT Partner A/S kom ud af 2008 med solidt overskud og vækst på alle markeder.

Trods finanskrise og tilbageholdenhed hos kunderne klarede den Ib Kunøe-ejede ERP-forhandler og -udviklingsselskab, Columbus IT Partner A/S sig flot igennem 2008.

Med en omsætningsfremgang på 11 procent var selskabet for første gang tæt på at runde milliarden, men kasseapparatet stoppede dog ved 991 millioner kroner, mens driftresultatet med en indtjening på knap 61 millioner og en fremgang på 19 procent flugtede pænt med selskabets egne forventninger.

Administrerende direktør Claus Hansen glæder sig over, at Columbus i et år med bragende finansiel krise har været i stand til at præstere solid indtjening.

»På mange fronter er vi godt tilfredse med 2008, hvor vi har haft tilfredsstillende indtjening og omsætning,« siger Claus Hansen til ComONs søstersite CRN.

Han glæder sig især over, at have holdt sig på hesten i fjerde kvartal, hvor mange andre i it-branchen har mærket voldsom tilbagegang.

»I krisetider stiger kundernes ønske om at få styr på produktions- og distributionssystemer, hvor it-systemer er en uundværlig del. Det nyder vi godt af,« siger Claus Hansen.

Han erkender dog, at kunderne i stigende omfang fokuserer på, at de skal have et konkret afkast af deres it-projekter.

»Der er en større tilbageholdenhed, når det handler om »nice to have«-projekter, så på den måde mærker vi den finansielle krise, ligesom så mange andre,« siger Claus Hansen.

Godt en tredje del af Columbus-forretningen ligger fortsat i Skandinavien, hvor også indtjeningen igen er kommet op i gear med en stigning på hele 71 procent i 2008.

Til gengæld kniber det fortsat med at tjene penge på de østeuropæiske markeder, hvor indtjeningen trods fremgang i omsætningen faldt med 22 procent.

Columbus har i løbet af 2008 solgt syv mindre forretningsenheder fra som led i en franchise-strategi på markeder, hvor man står mindre stærkt. De frasolgte dele, som er hjemmehørende i Tyskland Schweiz og Sydamerika er overtaget af selskabets stifter Michael Gaardboe, som nu driver dem videre som franchisetager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere