Statens IT er på pinebænken

Regeringen har sat projektet Statens IT på standby. Det er for dyrt og gevinsten kan være for lille. I løbet af en måned meddeler regeringen om Statens IT helt skal skrottes. Direktøren i Statens IT er dog fortrøstningsfuld.

Regeringen er i tvivl om, om projekt Statens IT er pengene værd. Det er essensen af en meddelelse fra Finans- og Skatteministeriet. Derfor vil regeringen overveje fremtiden for Statens IT i en månedstid.

Som ComON skrev i går skyldes det, at det oplæg, som direktør i Statens IT Jan Cilius har afleveret til Finansministeriet, er dyrere end forventet.

Finansministeriets oprindelige udregninger havde nemlig ikke taget højde for en lang række ting. Blandt andet var der ikke overblik over, hvor mange servere ministerierne bruger.

"Den model for samling og konsolidering af statens administrative It, der er udarbejdet, indebærer højere omkostningerne end forventet. Samtidig er der betydelige risici forbundet med at gennemføre det. Der er også fortsat usikkerhed om, hvor store gevinster der kan opnås," hedder det i meddelelsen.

Direktør i Statens IT Jan Cilius mener ikke, at der er noget odiøst i meddelelsen.

"Den kommer blot for at berolige efter alle de rygter der løb i går. Vi forhandler videre om en model," siger han til ComON.

Men han kan ikke udelukke, at det hele ender med, at regeringen blot opretholder den nuværende decentralisering af it-resourcerne.

"Man kan ikke udelukke noget. Men det ville være helt meningsløst ikke at centralisere og opnå de driftsfordele, vi har regnet os frem til," siger Jan Cilius.

Det er dog yderst tvivlsomt om den oprindeligt projekterede løsning bliver gennemført. Projektet vil som minimum blive skåret til, så udgifterne bliver mindre.

"Det vil betyde, at gevinsten ved at samle det hele bliver mindre. Nogle gange kan det være dyrt ikke at investere på den lange bane," siger Jan Cilius.

Ministerierne understreger, at forhandlingerne ikke nødvendigvis betyder, at projektet droppes. Det kan det dog ende med.

"Skatteministeriet og Finansministeriet vil bruge den kommende måneds tid på at revurdere projektet, herunder vurdere om det foreliggende projekt for Statens It kan gennemføres trinvist og ved lavere omkostninger, eller om der er behov for en anden model for konsolideringen af den statslige administrative it," hedder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere