Microsoft og Sony præsenterer planer for onlinespil

I denne uge kunne Sony fremlægge sine planer for multiplayer-spil over nettet med Playstation-konsollen. To dage senere var Microsoft klar med en tidsplan for online-spil med Xbox.

Ingen konsolleverandør kan i dag overleve uden online-strategi, og hverken Sony eller Microsoft ønsker at fremstå som tilbagestående på dette område. Ingen af selskaberne kan præsentere en køreklar løsning til, hvordan konsolbrugere kan spille mod hinanden over nettet - eller også overvejer selskaberne stadig, hvordan de skal hente maksimal profit fra online-spillene - men begge har luftet planer i denne uge.


Microsoft fortæller at Xbox er klar til at gå online seks måneder efter lanceringen. I USA kan spillerne dyste over nettet fra april næste år, mens de europæiske Xbox-kunder først skal vente til marts, hvor konsollen kommer i butikkerne, og derefter yderligere et halvt år, inden multiplayer-løsningen er klar i Europa. På internet kan man dog finde mange vejledninger til, hvordan Xbox kan gøres "online-kompatibel" med få håndevendinger - hvilket rejser spørgsmålet, hvorfor Microsoft skal bruge seks måneder på at udvikle en multiplayer-løsning.


To dage inden Microsoft havde Sony præsenteret sine planer for Playstation. Sony går sammen med de to største teleselskaber i Japan om at tilbyde online-spil gennem bredbåndsforbindelser. Fra april næste år bliver de første multiplayer-spil til internet tilgængelige - indtil videre kun i Japan. Sony har samlet erfaringer på området gennem datterselskabet 989 Studios, der producerer det populære online-spil Everquest.


(Kilde: Futurezone)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Advania Danmark A/S
    Hardware, licenser, konsulentydelser

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere