EU slår et slag for onlinesalg af musik i Europa

Ifølge EU-kommissionen forhindrer indbyrdes aftaler i den europæiske musikindustri en fair konkurrence, hvilket i sidste ende forsinker oprettelsen af musiktjenester i Europa.

EU-kommissionen har sendt skrivelser til europæiske musikorganisationer for at forhindre ophavsrets-monopolisering inden for musikindustrien.

Blandt de organisationer, som kommissionen har rettet henvendelse til, er danske Koda.

EU-kommissionen mener, at de forskellige europæiske landes ophavsretsmonopoler har indgået aftaler, som dels forhindrer fri konkurrence, men også har resulteret i så godt som ensartede priser i hele EU, skriver internetavisen Jyllands Posten.

I dag har Koda og de øvrige europæiske landes ophavsretsmonopoler indgået aftale om, at firmaer bag nye onlinetjenester skal indgå licensaftaler med ophavsretsmonopolet i det land, hvor tjenesten får sin base.

Sker det eksempelvis i Danmark, laves aftalen med Koda, og gælder i hele Europa. Tilsvarende, hvis aftalen bliver indgået med musikindustrien i Storbritannien, Tyskland eller Frankrig.

Udgangspunktet i skrivelsen fra EU-kommissionen til ophavsretsmonopolerne er, at det er ulovligt at indgå aftaler, som begrænser den fri konkurrence på tværs af de europæiske landegrænser.

EU-kommissionen ønsker nu at ændre de eksisterende regler, der ifølge kommissionen forhindrer fri konkurrence for salg af musik i Europa, hvilket medfører højere priser for køb af musik, og i sidste ende forsinker oprettelse af musiktjenester.

I stedet mener EU-kommissionen, at der skal oprettes et centralt europæisk organ til at varetage administrationen af nye musiktjenester, som ønsker at etablere sig på det europæiske marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere