Adobe kritiserer iPad

Den nye Apple iPad mangler Flash-understøttelse og det udløser kritik fra Adobe.

Softwarefirmaet Adobe retter nu en skarp kritik mod Apple i sin officielle blog. Den nye iPad som blev præsenteret i denne uge i San Francisco mangler understøttelse for et af de mest udbredte multimedie-formater, nemlig Adobe's Flash, og det er en alvorlig begrænsning for brugerne. Adobe er heller ikke tilfreds med Apples version af formatet for e-bøger, ePub.

”Det ser ud til at Apple forsøger at gennemtvinge restriktioner på deres enheder som begrænser både indholdsudbydere og forbrugere. I modsætning til mange andre e-bogslæsere, der bruger ePub formatet, vil forbrugerne ikke være i stand til at få adgang til ePub-indhold med Apple's DRM-teknologi på enheder fra andre producenter,” skriver Adobes Adrian Ludwig i bloggen.

Teknisk set er ePub en åben standard, men Apple har angiveligt udvidet standarden med sit eget DRM-system, så den ikke længere er kompatibel med andre ePub-læsere. Det kunne betyde, at indholdet alligevel er bundet til iPad, ligesom det er tilfældet med Amazons Kindle, der også bruger sit eget format.

Men det største problem er den manglende Flash-understøttelse. Apple har aldrig understøttet Flash under iPhone OS og begrunder det med, at det vil tære på batteriet.

Men forklaringen kan også være, at Apple frygter at miste kontrollen over hvilke applikationer, der kan køres på iPhone og iPad, fordi Flash-programmer kan integreres direkte i websider.

”Uden Flash-indhold kan iPad-brugerne ikke få adgang til det fulde udvalg af indhold på nettet, herunder 70 pct. af spillene og 75 pct. af videoer på nettet,” skriver Adobe.

Det er blandt andet store websteder som Disney, Hulu, ESPN, Kongregate og JibJab, der bygger på Flash og dermed altså ikke fungerer korrrekt på iPad.

Adobe arbejder dog på en løsning i form af den såkaldte Packager for iPhone, som alligevel skal gøre det muligt for Flash-udviklere at skabe applikationer til iPhone - og senere også til iPad.

Men det kræver altså, at Flash-programmer bliver "pakket" på en særlig måde så de understøtter iPhone, og det løser ikke problemet med de millioner af web-sider med Flash-indhold, der ikke kan vises på iPad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere